Хачо умря с дългове

25.04.2012 13:00 | Видян 3399 пъти

Хачо умря с дългове

Малко хора знаят, че любимата книга на човека телевизия Хачо Бояджиев беше „Добър ден, тъга", защото дори най-близките му ще го запомнят с репликата „Добър ден, живот". Той е пример за това как трябва да се живее и как човек всеки ден трябва да се радва на което има. Дори простичките радости като здраве и приятелство, за които Хачо напомняше в творчеството си. Преди да се помине, вечният бонвиван не се спираше пред нищо, за да си достави удоволствие.

Оказа се, че режисьорът легенда е черпил с пълни шепи от него и затова няма да остави нито лев на седемте си дъщери. Режисьорът още приживе призна, че е продал всичките си имоти, защото иска сам да изпие и изяде парите си. А Хачо умееше да харчи и буквално пилееше като същински бонвиван.

Той обичаше истински две неща: жените и картите. Именно по тях е пропилял спестеното в няколко топ имота в София, които притежаваше още на младини и имаше слава на рентиер.Заради комара обаче Хачо не само стопил спестяванията си доста бързо, но и затънал в дългове. Той редовно взимал пари от приятели, за да има за залаганията.

След смъртта му, разбира се, тези суми ще бъдат забравени от уважение към паметта на един голям българин. Хачо си падал много и по картите. Най-много обичал да цъка бридж белот със своя близък приятел кинаджия Христо Цачев, който вече също е покойник. Хачо редовно хвърлял карти, но не толкова редовно печелел. Затова и по казината служителите не обичали много режисьора - не искали ВИП гостът да ги нарочва и да им се гневи заради неуспехите си. Това била причината и режисьорът, както и неговите приятели да се събират и да играят в домашни условия.

Това обаче не правело залозите по-малки. Напротив, те често били по стотици левове. Късметът пък избягвал режисьора и той се принуждавал да иска пари назаем, споделят негови близки. И тъй като всички го обичали - никой  не  му отказвал.  Бонвиванът с голяма душа „забравял" да си върне заемите и сега оставил на своите седем дъщери доста дългове, но никакво завещание. Градските легенди твърдят, че бил един от най-крупните реститути у нас преди да разпродаде имането си. Явно своенравният режисьор е преценил, че не парите биха били по-стойностни за децата му, а фактът, че носят името на Хачо Бояджиев.

„Продадох всичко", сподели телевизионната легенда месеци преди да почине. Вечният бонвиван не искал след смъртта му да има делби за наследство и вечните нашенски караници за имоти и облаги.Всъщност именно имотите спасявали бившия шеф на БНТ в трудните години след края на социализма. Хачо си получил обратно от държавата апетитни апартаменти и парцели, и то на много добри места.

Телевизионерът ги давал под наем и така успявал да поддържа един доста добър стандарт на живот, доста по-добър от този на негови колеги. Хачо обаче никога не бил стиснат.Пръсвал пари по приятели, събирания, купони, черпел наред.Философията му била, че човек трябва
да живее днес и сега и че парите са за харчене, а не за да се трупат по банки.„Аз съм доволен. Няма да си отида огорчен от този свят!", заявяваше Хачо.Недоволни са обаче някои негови познати, които все пак ще настояват да си получат задълженията.

„Приятелството си е приятелство, парите са си пари", ядосвали се те, тъй като телевизионерът винаги се е имал за нещо повече от останалите. Така твърди дори и втората му съпруга Елена Маркова. „Той е човек, който мисли само за стомаха и органите си. Страда от мания, че генът му е специален и че всяка родила от него трябва да му е вярна до гроб", обяснява бившата му жена. Не само картите обаче ошушкали Хачо. Както е при Джеймс Бонд, хазартът си върви с жените, а с тях и децата и издръжката им. След многобройни авантюри бонвиванът има седем рожби, всичките момичета. Шест от тях са извънбрачни и се налагало да се прави тест за доказване на бащинството му. За тях Хачо плащал тлъсти издръжки. Така плейбоят се оказва човек, който кихал всеки месец пари за още седем души.

„Привърженик съм на немското възпитание, гледам ги до 16 години", казваше приживе Хачо. Но пък твърди, че това въобще не му е пречило да има връзка с децата си. Той истински се вбесяваше, нарекат ли го „женкар".

„Женкар не значи да имаш седем деца, нали? И да си ги признал, принудително или не. Въпросът е, че съм ги признал", обяснява своята теория заклетият бохем. За Хачо Бояджиев няма проблем да спи с колежки и така през леглото на българския Дон Жуан минават като на парад знайни и незнайни тв  репортерки, журналистки и какви ли не още „невинни" девойки от български и друг произход.

През последните 15 години от живота си Хачо обаче се кротнал и започнал съвместния си живот с последната си любов Весела, която е по-млада от него с 40 години. Самият Хачо обичаше да казва: „Верността за жените е временна. За приятели е друга работа! Предпочитам приятелството пред любовните авантюри!"

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

Няма коментари към тази новина !