Слави Бинев: Простил съм на Жоро Илиев и на други врагове

09.04.2012 09:30 | Видян 8743 пъти | Гласували 2

Слави Бинев: Простил съм на Жоро Илиев и на други врагове

Господин Бинев, как изглежда България в момента от Европарламента в Брюксел и Страсбург?

Определено България изглежда проблематично. Страна - членка на ЕС, чиито граждани търсят справедливост не в собствената си държава, а от европейските институции. Страна, за която непрестанно Европа получава  сигнали за недемократичния начин, по който тя се ръководи. Страна, която дискредитира основните ценности и идеи на Европа, а всички останали неща са функция -  последно място по жизнен стандарт и първо място по корупция.
 
Най-горещата политическа интрига е провеждането на предрочни избори наесен. Вярвате ли в това?

Вярвам в това, че генерал–лейтенант Борисов е свикнал да играе в уговорени мачове и виждайки фаталната развръзка, би могъл да потърси отсрочка на естествения край на властта, който ще го сполети.

Ще търси предсрочни избори, докато все още има заблудени хора, които се залъгват с неговата добронамереност. А и поглеждайки назад, той не довърши нищо започнато. „Избяга” и от комунистическата партия, и от полицията, и от депутатското си място в НДСВ, и от кметското в София.Но смятам, че човек не може да избяга от съдбата, той може само да я отложи временно.
 
Ако има такива избори преди редовните парламентарни през юни-юли 2013 г., ще участвате ли в тях със свой проект? С ГОРД ли? Бихте ли прогнозирали какви проценти ще постигнат основните играчи?

Аз съм политик, а не врачка.При това предвиждания могат да се правят само, когато човек има верни изходни данни. А това включва: дали българинът ще се освободи от страховете си и неверието си, дали ще е готов да защити своите законни граждански свободи, дали ще се оставим да фалшифицират вота ни, дали ще се изправим срещу олигархичните  и медийните кръгове, подкрепящи Борисов или ние като народ ще отложим и това.

Но знайте – ние ще бъдем провокирани от Европа чрез единствените демократични средства, които тя има – спиране на фондовете или икономическо ембарго и спиране на привилегиите, каквото е спирането ни за Шенген. Ние ще бъдем провокирани, докато няма място за отстъпление назад и единственият път е да се изправим срещу страховете си и да ги победим. Колкото по - късно се случи това, толкова по - зле за нашата държава и за нашите деца.

Относно политическия живот -  разбира се, че ще участвам срещу цялото статукво и срещу всички, които показаха своята невъзможност да се справят с проблемите през последните 23 години. И това няма да бъде просто участие в избори, а ще бъде една мирна революция, която да върне справедливостта и гражданските свободи в нашата страна. Това няма да бъдат избори, а ще бъде битка на гражданите, които искат да успеят срещу узурпиралите властта вечни политици и обслужващи ги олигарси.
 
На кого ще разчитате и каква свежа енергия бихте могли да вкарате в българската политика?

Аз ще разчитам само на достойните хора и тук искам ясно да отбележа, че това не зависи от техните финансови възможности, тъй като човек е такъв, какъвто е - добър или лош, достоен или страхливец. Парите са просто катализаторът, който подчертава тези качества. Също така успелите и тези, които търсят успеха са хората, които не се примиряват, а са готови да бранят свободите си и бъдещето на своето семейство.
 
Кои са петте неща, с които ще се захванете веднага и които решително трябва да бъдат променени у нас?

На първо място справедливостта, която за жалост не ни дава нашата съдебна система. Монополите, които душат обществото. Медийната независимост и несвързаност. Истинска прозрачност в разпределението на европейски и държавни средства. И най-важното: промотирането на добрите социално-обществени модели, като създаване на национална доктрина и стратегия, което да провокира повишаване на жизнения стандарт на гражданите.

 

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !