Скандали тресат медийната империя на Мърдок

27.03.2012 16:45 | Видян 1263 пъти

Скандали тресат медийната империя на Мърдок

Дъщерна комапния собственост на медийния магнат Рупърт Мърдок ползвала услугите на хакер, за да шпионира конкурентната Sky TV, информира БиБиСи. Компанията NDS е обвинена в присвояване на информация от ITV Digital с цел разбиване на кодовете за достъп до единствената платена телевизонна мрежа на острова.

Припомняме, че скандалите около медийната империя на новинарския магнат Рупърт Мърдок „Нюз Корпорейшън” не стихват. Само преди месец милиардерът изгуби най- малко 195 млн. долара от скандала около незаконното подслушване на мобилни телефони на известни личности от персонала на в. „Нюз ъв дъ уърлд”. 

В друг скандал пък са замесени британският премиер Дейвид Камерън, бившата директорка на британския филиал на медийната империя на Рупърт Мърдок - Ребека Брукс, и пенсиониран полицейски кон.

Скотланд ярд призна, че е дал за ползване един от конете си на Ребека Брукс по времето, когато тя била начело на "Нюз интернешънъл", което поднови дебата в британското общество за връзките между медиите и полицията.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !