Бойко Борисов получи хиляда сигнала от зрителите на TV7

26.03.2012 14:15 | Видян 2428 пъти | Гласували 1

Бойко Борисов получи хиляда сигнала от зрителите на TV7

Във второто издание на новото предаване на TV7 „Винаги в неделя”, което се излъчва всяка неделя в 15:30, Бойко Борисов получи от Николай Бареков папка с хиляда въпроси и сигнали, които зрителите на TV7 изпратиха в рамките на цялата седмица. Част от сигналите на гражданите ще бъдат разследвани и от екипа на Новините на TV7.

Гост в рубриката „Вашият събеседник” следващата седмица ще бъде Сергей Станишев, като зрителите вече могат да задават своите въпроси на http://tv7.bg/vinagi-v-nedelia.

Във „Винаги в неделя” премиерът коментира случая с „Горубсо”-Мадан, където работниците най-после получиха своите възнаграждения, и строителството на магистрала „Тракия”, която, при добро време, ще бъде готова изцяло още тази година.

Борисов отказа да даде оценка на главния прокурор, но не отрече, че съдебната система у нас е носител на много слабости. Премиерът заяви, че основен приоритет на правителството в момента е приемането на законодателни промени, с които да се гарантират по-строги наказания за шофьорите-убийци на пътя.

Висшият съдебен съвет трябва да се избира при пълна прозрачност, каза още по темата Борисов. Министър-председателят предупреди тютюнопроизводителите да очакват в идните дни пари по сметките си, които били заредени със 75 млн. лева.

Премиерът заяви още, че България няма да превръща страната в троянски кон на никого – нито на Русия, нито на САЩ. Той беше категоричен, че ще отхвърли всяко неизгодно за България предложение, независимо откъде идва. В тази връзка, Бойко Борисов обяви, че вече има окончателно решение по казуса „Белене”, което ще съобщи на президента на Русия Владимир Путин. Премиерът беше категоричен, че икономически най-изгодно за страната ще бъде да работи за зелена енергия, добита чрез възобновяеми енергийни източници.

Пред TV7 Бойко Борисов пое ангажимент цените на лекарствата да се върнат на нивата от 2009-а година и се закани да подаде оставката на правителството, ако не се приеме Закона за конфискация на имуществото, придобито от престъпна дейност.

Зрителските въпроси провокираха премиера да говори за хобитата си, домашния си любимец Борко и дори семейство Сидерови.

На Благовещение гост на Николай Бареков във „Винаги в неделя” беше и Пловдивският митрополит - отец Николай. Той разказа историята на празника и призова българския народ да не губи кураж в трудните моменти. Християнската надежда никого не е посрамила, тя пропъжда отчаянието, каза дядо Николай и припомни христовите думи, че трябва да искаме, за да ни се даде.

Църквата е последната крепост на духовността и ние трябва да я пазим да не рухне, призова дядо Николай. Затова не прави чест на медиите, които тръбят, че рейтингът на Църквата е паднал и тя е загубила своето влияние. Пловдивският митрополит коментира и темата с досиетата на духовниците.

Той призна, че Светият синод не може да излезе с единна позиция по въпроса, тъй като степента на греха на всеки от бившите сътрудници е различна и в този смисъл всеки от тях трябва да потърси сам изкупление за душата си.

Рубриката „Опасни думи” с Петьо Блъсков и тази седмица продължи темата за болното българско здравеопазване с гост кардиохирурга проф. Генчо Начев. Според него, виновни за състоянието на българското здравеопазване са политиците, които нямат ясна визия за нуждите на сектора.

Здравната реформа от самото начало носи много дефекти, най-големият от които, че няма ясна финансова рамка, обясни проф. Начев. Държавата, за която и без друго здравеопазването никога не е било приоритет, води непоследователна политика в тази област и малкото постигнато от едно правителство бива разрушавано и започвано да се гради отначало от следващото, каза още медикът.

Проф. Начев призна, че и лекарското съсловие има своята вина, тъй като не е поставило пред политиците ясно и конкретно наболелите въпроси, които искат незабавно решение. Именно негова е ролята да посочи язвите и да предизвика дебат в обществото, за да започне да се работи по проблемите, продължи гостът в студиото.

Докторът заяви, че е „за” затварянето на болници, които са неефективни, тъй като на България са й нужни специализирани, добре работещи и организирани болнични заведения. Проф. Начев каза, че е оптимистично настроен за бъдещето на сектора, тъй като вярва в способностите на новия здравен министър Десислава Атанасова.

Рубриката на Красимир Каракачанов „Историческите убийства” продължи темата от миналата седмица за Апостола на свободата Васил Левски. Навръх Благовещение, водещият и гостът в студиото, проф. Вера Бонева, говориха за истинския предател на Левски. Историята ни учи, че това е бил поп Кръстю, а подобни подозрения падат и върху Димитър Общи. В хода на разговора стана ясно, че няма неоспорими доказателства в полза на твърдението, че поп Кръстю е истинският предател.

Проф. Бонева и Красимир Каракачанов представиха тезата, че е възможно съпругата на Любен Каравелов да има общо със залавянето на Апостола. Това донякъде обяснява защо Каравелов е бил такъв яростен поддръжник на тезата, че именно попът е издал Дякона. Чувството за вина е подтикнало Каравелов да действа така, коментира проф. Бонева.
Гост на Инна Пелева в „Къде са те сега?” беше актьорът Стефан Мавродиев.

След 40 години на сцената и десетки роли в киното и театъра, великият актьор все още е убеден, че изкуството е неговото призвание, затова и до днес той продължава да играе. Няма любима роля, а се радва на всяка следваща и влага в нея частичка от себе си.

Актьорът даде положителна оценка на новите продукции и каза, че с удоволствие ходи да ги гледа. Днес Стефан Мавродиев е почти на 70, но продължава активно да спортува, да се радва на живота и да упражнява своята професия.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ким Кардашиян разкри какво наистина я...

Ким Кардашиян разбива дългия списък с неща, които търси...

5-те най-успешни момчешки групи в света

1. Джонас Брадърс Jonas Brothers, момчешка група,...

Няма коментари към тази новина !