Руските олигарси все многодетни

20.03.2012 13:15 | Видян 6255 пъти

Руските олигарси все многодетни

Много руски олигарси са все още сравнително млади хора и тепърва бълват деца. Най-многодетен е Роман Абрамович с 6 деца, колкото има и Борис Березовски, с когото се съдят за 3,5 милиарда паунда или 8 милиарда лева в Лондон.

Четири са отрочетата на затворника, когото предстои да пуснат на свобода и бивш най-богат човек в Русия – петролния магнат Михаил Ходорковски.


Някои от милиардерите са големи чешити. Вместо в детска градина, както настоявали бабите, олигархът Потанин, който направи бившия си съдружник Прохоров не само 3-и по богатство в Москва, но и 3-и на президентските избори, пратил синчето си на ски училище в Куршевел.

5-годишният наследник не бил придружаван от мама и татко. В ултра баровския курорт за световния елит малкият карал с двамата си лични бодигардове.

Елена Батурина, бивша шлосерка,

след това секретарка, а след сватбата с управлявалия 18 години Москва кмет Лужков – най-богатата рускиня, се ужасявала от масовите училища. Нямало и частно, което да отговаря на претенциите й на милиардерка. По тази причина тя решила да направи за двете си дъщери в собствено училище.

“Сега нямам съмнения в оценките, които пишат на моите деца”, разсъждава Батурина. Те трябва да бъдат много добри в математиката, за да могат един ден да преброят всички милиарди, които мама и татко направиха на гърба на руската столица.

Училището на Батурина се беше превърнало в хит, докато фамилията й бе на власт. Децата бяха под постоянно видео наблюдение, което в една толкова мафиотска страна е голямо успокоение за заможни родители.

Всички хлапета пристигат с лимузини, които ги оставят не пред училище, както се прави в цял свят, а влизат зад високи дувари и паркират на ВИП паркинг. На входа има специален строг пропускателен режим, какъвто няма и на границата на Северна Корея.

Най-неясно е какво се случва с младите дъщери на Путин,

които вече трябва да са завършили университет. Знае се, че и двете са избрали чужбина. Предполага се, че любовта на татко им към Германия ги е пратила именно в бившата ГДР, където са израснали, докато полковникът е служел като агент на КГБ в братската соцстрана. Оттогава цялото семейство е фен на красивия Дрезден. Маша и Катя не правят изключение.

Олигарсите не крият къде се дипломират наследниците им. Споменатият вече Ходорковски изучи сина си не къде да е, а в Харвард, пък когато беше арестуван, американците поеха опеката над Павел.

Изкупилият знаменитата имперска колекция от яйца Фаберже Виктор Векселберг прати сина си в не по-малко престижния щатски университет Йейл, а дъщеря си - във висшето училище Филдстоун в Ню Джърси.

Изкуство учеше в класическия Кембридж Лиза - щерката на Борис Березовски – олигархът, който след като де факто управляваше Русия при Елцин, се скара с идването на Путин и бе принуден на емигрира във Великобритания.

Това обаче не й помогна и тя пропадна – пропи се, говори се, че пробва и дрога. Веднъж стана за смях, след като пожарната едва потуши пожар, предизвикан при един неин купон.

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

30 полицайки имали любовни афери с...

В Швеция избухна голям скандал около десетки служителки...

Смях: Мечешка тройка

Смях: Мечешка тройка Опасно за живота, но такива...

Няма коментари към тази новина !