Калин Врачански е новият "Любимец 13"

06.03.2012 15:45 | Видян 2370 пъти

Калин Врачански е новият

Тазгодишният носител на наградата „Любимец 13” е Калин Врачански и това бе обявено официално от ръководството на Димитровградският театър „Апостол Карамитев” .

Призът се връчва за шеста поредна година и е единствената театрална награда в България, давана изцяло по оценка на публиката, пише "Всеки ден". 

Ролята, с която Калин Врачански става „Любимец 13” за 2011 г. е тази на Д’Артанян в представлението „Тримата мускетари” на театър „София”.

„Публиката избра Калин Врачански за „Любимец 13” заради таланта и професионализма, заради искреното излъчване и усмивката, която стопява ледове. Желаем му успех и сме сигурни, че Апостол Карамитев бди над него!” – сподели директорът на театъра в Димитровград г-н Тодор Боянов.

Специалната награда „Любимец 13” е учредена през 2006 г. в името на патрона на театъра в Димитровград и любим актьор на поколения българи – Апостол Карамитев. Преди всяко представление зрителите получават анкетни карти, в които са номинирани артистите от предстоящия спектакъл.

Попълнените карти се пускат в специални урни и се обработват в края на всяка календарна година. Актьорът, получил най-висока средно аритметична оценка от публиката е новият носител на годишната награда.

Калин Врачански става „Любимец 13” за 2011 г., събирайки възможно най-високия брой точки, даващи му оценка 6:00. Наградата си той ще получи след представлението „Смях в залата”, което заедно с колегите си ще представи на сцената на Димитровградския театър на 24-ти март.

Досегашните носители на наградата „Любимец 13” са: Валентин Танев, Ивайло Христов, Камен Донев, Христо Мутафчиев и Асен Блатечки.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Сребърният медалист от Евровизия 2024...

Baby Lasagna, който завърши втори на конкурса в Малмьо,...

Отиде си майката на Веско Маринов

Тази нощ е починала майката на обичания български...

Няма коментари към тази новина !