Петдневен КиноМаратон с Ал Пачино по КиноНова

29.02.2012 15:45 | Видян 2249 пъти

Петдневен КиноМаратон с Ал Пачино по КиноНова

Следващата седмица КиноНова ще направи предложение, което истинските киномани няма да могат да откажат. От понеделник до петък ефирът на канала ще бъде завладян от едно от най-големите имена в историята на киното – Алфредо Джеймс Пачино, по-известен просто като Ал Пачино.

Началото, разбира се, ще бъде поставено от най-емблематичното за него заглавие и филма, който го изстрелва на върха – „Кръстникът”.

Мафиотската лента на Франсис Форд Копола е брилянтна екранизация на едноименния бестселър на Марио Пузо и безспорно едно от най-добрите заглавия в историята на киното. Трите части, разказващи историята на фамилията Корлеоне, зрителите ще могат да проследят от понеделник до сряда (05 – 07 03), от 21.00 ч.

„Кръстникът” е отличен с 3 Оскара – за най-добър филм, най-добра главна мъжка роля и най-добър адаптиран сценарий, а самият Ал Пачино си партнира с филмовата звезда Марлон Брандо.

Продължението „Кръстникът II” постига дори още по-голям успех – 11 номинации за Оскар, от които получава 6, включително за най-добър филм и най-добър режисьор.

Актьорският състав се допълва и от още една легенда в лицето на Робърт Де Ниро. В последната трета част от трилогията, Ал Пачино, като вече остарелия Майкъл Корлеоне, има само две цели – да узакони семейния бизнес и да си намери заместник.

Американската филмова академия отново не пропуска да отличи лентата, като я номинира за Оскар в 7 категории, включително и за най-добър филм.

На великолепната актьорска игра на Ал Пачино зрителите ще могат да се насладят и в четвъртък (21.00 ч.), когато ще го видят в ролята на детектив в номинирания за „Златен Глобус” „Море от любов”. Тук той има за цел да разследва серия от убийства, като, както винаги, е замесена красива жена (Елън Баркин). В петък от 21.00 ч.

Пачино ще се опита да спечели сърцето на Мишел Пфайфър в  романтичната драма „Франки и Джони”, а киноманите за пореден път ще се убедят в майсторството на актьора, който с лекота ще се превъплъти в ролята на влюбен екс затворник.

Ал Пачино безспорно е един от най-талантливите актьори на световната филмова сцена – носител на множество награди и с редица големи роли във филмовата си биография.

Сред тях са „Серпико”, „Море от любов”, „Франки и Джони”, „Усещане за жена” (където получава Оскар за най-добра мъжка роля), „Адвокат на дявола”, „Вътрешен човек”, „Фермата”, „Симон”, „Опасно безсъние” и др.

За ролята му в „Кръстникът” американският критик Ленард Малтин отбелязва, че дори и да не беше изиграл нищо повече, само с тази роля той напълно заслужено би останал завинаги в историята на киното

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Бащата и братът на Ергенката Надежда...

Бащата на Надежда Вишева, която стана финалистка в...

Отиде си най-старата жена в Гърция,...

Най-възрастната жена в Гърция е починала на 119-годишна...

Няма коментари към тази новина !