Бойко прави пеш пълен преглед на Банско

24.02.2012 11:45 | Видян 1762 пъти

Бойко прави пеш пълен преглед на Банско

Бойко Борисов от ранни зори тръгна пеш из Банско. Премиерът усърдно разглежда какво става из зимния курорт в петък, видя „Всеки ден“. Днес Банско започва да се пълни с туристи за старта на жените от Световната купа по ски–алпийски дисциплини в събота и неделя.

Вчера Борисов наблегна на ските, като по-скоро направи оглед на всичко свършено от организаторите на състезанието, вместо да се наслади на спускане. Премиерът разгледа най-вече писта „Марк Жирардели“, по която вчера и днес най-добрите алпийки в света правят официалните тренировки по спускане.

Бойко дори премина няколко врати, като опита как е трасето. След което похвали екипа на рейс директора Валентин Стефанов за отличната работа по подготовката на състезанието.

Миналата седмица, както „Всеки ден“ информира, Бойко Борисов отново тества пистата преди състезанията на мъжете и покара час-два ски.

Дамският елит от Световната купа може да бъде забелязан, за радост на феновете, на много места и в града, и в ски зоната. Австрийките например се радваха на слънцето пред кръчмата „Бъчвите“.

Фенове пък преследват най-голямата звезда в момента Линдзи Вон, докато американката си прави крос по улиците на Банско. Легендарната шведка Аня Першон маха и раздава усмивки от пистата преди да направи тренировъчното спускане.

„Честно да си призная бях изненадана от огромния интерес към мен още на летището в София. По принцип не съм свикнала да ме приемат като звезда“, призна скромно Вон.

„Писта „Марк Жирардели“ е много предизвикателна и трудна. За разлика от 2009 г. сега трасето е доста по-атрактивно“, коментира пък германската звезда Мария Рийш, която вчера стана първа на тренировката преди Линдзи Вон.

Банско очаква днес да пристигне и президентът Росен Плевнелиев, който ще даде официалния старт на Световната купа при дамите в 18 ч. На площада. Държавният глава ще награди в събота и победителката от спускането.

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Цар Борис кара теснолинейката за...

Интересен факт е, че първият „шофьор“ на уникалната...

7-те най-велики римски императори в...

1. Октавиан Август Октавиан Август (Август...

Няма коментари към тази новина !