Хилари Клинтън идва днес в България

05.02.2012 08:31 | Видян 1856 пъти

Хилари Клинтън идва днес в България

Държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън пристига днес на посещение в България. Очаква се тя да кацне в София по обяд. Визитата й ще бъде кратка – само няколко часа.

Клинтън идва по покана на външния министър Николай Младенов. В рамките на посещението си американският държавен секретар ще се срещне с президента Росен Плевнелиев, след това ще разговаря с премиера Бойко Борисов.

В двустранните разговори, които ще се състоят в сградата на Министерския съвет, от българска страна ще участват също вицепремиерите Симеон Дянков и Цветан Цветанов, министрите Николай Младенов, Аню Ангелов и Трайчо Трайков, както и посланикът на България в САЩ Елена Поптодорова. След срещата е предвидена кратка пресконференция на Бойко Борисов и Хилари Клинтън.

Сред основните теми за разговори са военнополитическото сътрудничество, регионални въпроси, свързани със Западните Балкани и случващото се в Близкия изток и Северна Африка. Енергийната сигурност и енергийните проекти ще бъдат друга важна точка за обсъждане.

Още от седем сутринта до отпадане на необходимостта ще бъде забранено движението в зоните около летището, улиците и булевардите около сградите на Министерския съвет, Президенството и Народното събрание. Ще бъдат затворени улиците около американското посолство в столичния квартал "Лозенец" и всички улици, пресичащи булевард „Цар Освободител". Поетапно ще бъдат затваряни и отсечките, по които се очаква да премине кортежът на Клинтън.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Истинският вярващ винаги уважава...

Той е мюсюлманин, който възстановява християнски...

Меги Димчева с премиера на Чудесата в...

„Чудесата в нас“ ще се случат на 6 юни, 19:00 ч., в...

Няма коментари към тази новина !