Караме със 140 км/ч по магистралите

26.01.2012 10:00 | Видян 959 пъти

Караме със 140 км/ч по магистралите

Максималната скорост за движение по магистралите да стане 140 км/ч, а по скоростните пътища - 120 км/ч, предложи правителството на редовното си заседание вчера, което се проведе в Пазарджик. Преди въвеждането на тази промяна в Закона за движението максималната автомобилите имаха да право да се движат с 130 км/ч по магистралите и с 90 км/ч по скоростните пътища.

Ще се въведе забрана за спиране на пътното превозно средство за престой освен на обозначените за това места и съответно извършването на маневри върху платната за движение. Водачите няма да могат да завиват в обратна посока, да се движат назад, да навлизат в разделителната ивица или да я пресича, включително и на местата, където тя е прекъсната, са друга част от приетите текстове. Тези две правила ще бъдат валидни, когато движението се осъществява по скоростен път.

Ще се премахне и възможността за изграждане на рекламни съоръжения по автомагистралите и скоростните пътища.
В края на миналата година премиерът Бойко Борисов също коментира идеята за повишаване на скоростта за движение по магистралите. Още тогава той подкрепи предложенията за промени в Закона за движение по пътищата според които, разрешената максимална скорост за движение по магистрала да се увеличи с 10 км/ч, а движението по скоростни пътища да стане с до 110 км/ч.

В момента в страната има само един изграден скоростен път – от Перник до Радомир, а други 7 са в строеж. Готовите магистрали у нас са Тракия, Хемус, Марица, Черно море, Люлин и Струма. В процес на строителство са още 9.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Разводът с Брад Пит съсипал здравето...

Близки на Анджелина Джоли се притесняват за...

Живият Нострадамус плаши с нова пандемия

Екстрасенс, известен като „Живият Нострадамус“,...

Няма коментари към тази новина !