Нашият на рали Дакар закъса в пустинята

11.01.2012 09:45 | Видян 1110 пъти

Нашият на рали Дакар закъса в пустинята

Нова авария поставя под въпрос продължаването на Петър Ценков в легендарното рали Дакар 2012. Единственият останал българин започна в отлично темпо 8-ия етап от Копиапо до Антофагаста на територията на Чили. Скоростната отсечка в него е 477 км, а лиазонът – 209 км. След третата контролна точка, на която Ценков премина 12-и със своето АТВ Can-Am, обаче беше принуден да спре.

Проблем с електрическата система на машината бе причина за закъсването. Така Ценков се озова насред пустинята Атакама с изтощен акумулатор и повреден алтернатор. Той е на 110 км от своя поддържащ екип и очаква помощ, защото не може да се справи сам с аварията, твърди offroad-bulgaria.com. Ценков е получил помощ от друг състезател и успя да мине след 1 часа вчера сутринта и четвъртата контрола. По непотвърдена информацията механикът на отбора Димитър Ортаков не е успял да се добере до състезателя.

Както е известно, заради проблеми с двигателя последва дисквалификацията на другия български пилот в рали Дакар Младен Вачков.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Няма коментари към тази новина !