Какви са най-честите проблеми при ползването на презерватив?

06.01.2012 12:30 | Видян 3141 пъти

Какви са най-честите проблеми при ползването на презерватив?

Презервативите често се късат, изхлузват се, провалят ерекцията или се слагат в неподходящ момент. Това са най-честите проблеми, за които споделят младежите, научи dir.bg.

Учени от Хърватия и САЩ са направили проучване на проблема. Освен въздържанието, използването на презерватив при мъжете е най-ефективния начин за предпазване от предавани по полов път болести, включително и СПИН.

Но много младежи срещат различни проблеми с използването на презерватива. Някои го слагат, след като вече е имало проникване или пък загубват ерекцията в момента на поставянето.

Най-честият проблем се оказва разкъсването на презервативите. Тези, които са пили алкохол или са приемали наркотици, много по-често признавали за проблеми с разкъсване.

18% са споделили за скъсан презерватив, 13% че се е изхлузил, 17% са загубили ерекцията, а цели 34% са го поставили, след като вече е имало проникване.

Повече от половината анкетирани признават, че са имали проблем или са допуснали грешка при използването на презервативи.

Изследователите настояват, че задължение на здравните власти е защитата на сексуалното и възпроизводително здраве на младите, за което трябва да взимат мерки да ги образоват с цел правилното използване на презервативите. И добавят, че това, за съжаление, не се прави в достатъчна степен.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Инфлуенсър и модел разкри страхотни...

Инфлуенсърът и модел Кристи Рен не спира с горещите...

Божков излиза на свобода срещу 130...

Бизнесменът Васил Божков излиза на свобода срещу 130...

Няма коментари към тази новина !