Мюзикълът „Питър Пан” за първи път в България

28.12.2011 10:45 | Видян 1277 пъти

Мюзикълът „Питър Пан” за първи път в България

Мюзикълът „Питър Пан” на  Пиърс Робинсън е реализиран за първи път в България под формата на пълнометражен филм-мюзикъл, продуциран от Урбан Медиа. Творбата е по музика и текст на известния британски композитор Пиърс Чатър Робинсън, по оригиналната книга на Джеймс Бари. Филмът ще бъде излъчен в навечерието на Нова Година – 31.12, по БНТ1 от 17.00ч.

Ролите на всички герои, включително на възрастните персонажи, са поверени изцяло на деца певци, танцьори и музиканти. Поставянето и заснемане на българския мюзикъл „Питър Пан” е финал на детското ТВ състезание „Феномени”, в което взеха участие деца от цялата страна на възраст от 6 до 16 години. Кастингът се проведе в 6 големи български града – Бургас, Варна, Русе, Пловдив, Велико Търново и София. Пред журито се явиха над 2 000 деца, които се състезаваха в категориите песен, танц и инструментално изпълнение. В рамките на 6 кръга талантливите българчета са бориха да попаднат сред финалистите, под компетентното ръководство на журито в състав  Зорница Петрова от балетна академия „Дива”, Роси Овчарова – вокален педагог и музикантите от група „Акага”.

Режисьор на филм – мюзикъла е Бисерка Колевска, оператор – Ивайло Пенчев, продуцент Стоян Стоянов.

Ролята на Питър Пан – момчето, което не иска да порасне, спечели Александър Танев на 9 години от Балчик. Шансът, да се превъплъти в образа на милата, отговорна и грижовна Уенди, получи Ралица Добрева на 10 години от Варна. Ролите на господин и госпожа Дарлинг, родителите на Уенди, получиха Ивайло Петков на 15 години от Разград и Пламена Петкова на 16 години от Варна, а ролите на братчетата на Уенди спечелиха Никола Станчев на 13 години от Русе и Николай Марков на 11 години от Добрич. В образа на страшния и зъл капитан Хук, ще видим Георги Милтиядов на 12 години от Бургас, а в ролята на Смий, дясната ръка на капитана, се преобрази Даниел Добрев на 15 години от Варна. Приказната роля на вълшебната фея Зън Зън е поверена на Пламена Колева на 8 години от Велико Търново.

На предпремиерното излъчване на фима в „Дома на киното” вчера 27.12, фронтменът на „Акага” Краси Куртев не сдържа вълнението и изрази искреното си възхищение към децата като ги похвали за усилията и таланта им.

Мюзикълът „Питър Пан” е написан през 1985 година от Пиърс Чатър Робинсън. Оттогава до днес е поставян с огромен успех в над 40 държави на 5 континента, между които Австралия, Саудитска Арабия, Япония, Мексико, Индия. В средата на 90-те години, тази версия на мюзикъла е обявена за официална от Управителния съвет на Грейт Ормънд Стрийт Хоспитал, носител на правата за пиесата „Питър Пан”. Оттогава мюзикълът на Пиърс Чатър Робинсън носи името „Питър Пан – Официалният Британски Мюзикъл”.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Васко Василев и солисти на Ковънт...

Световноизвестният ни цигулар Васко Василев, заедно със...

Шеметните Милица Гладнишка и Нона...

Камен Алипиев - Кедъра „отвръща на артистичната...

Няма коментари към тази новина !