ИЗЛОЖБА в София на ФАБИО РОТЕЛА

22.12.2011 17:45 | Видян 2638 пъти

ИЗЛОЖБА в София  на  ФАБИО РОТЕЛА

Известният италиански архитект и дизайнер Фабио Ротела представи лично първата си изложба в София на медийно събитие днес.

Фабио Ротела е един от най-емблематичните творци на съвременното модерно  изкуство.
В Галерията за модерно изкуство в София той показа свои избрани творби -14 картини от цикъла „Секс и Война”, скулптури  и дизайнерски мебели, обединени  в изложбата „Free works”.

През следващата година артистът ще представи в България и нова колекция от „живи“ картини, свързана с хуманността и природата.

В основата на сегашната му изява у нас е SCENT ART в лицето на Албена Петрова и Александър Таков ( www.scentart.com, e-mail: contact@scentart.bg).


Фабио Ротела, Архитект по професия, но еклектичен алхимик по душа, възпроизвежда една семантична вселена на концепцията за вечното, улавяйки напрежението върху противоположностите, от вечни времена заложници на историята:  Сексът & Войната.

Неговото артистично съвършенство синтезира кризата и отклоненията на секса и войната, пренасяйки ги върху метакрилни ленти, които съживява с технически наслагвания, дешифрирания и манипулации.

Ленти на наситени и необичайни интерпретации, върху които Ротела, с помощта на комуникационния несловесен код на изкуството, предизвиква сътресения на съзнанието: четиринадесет “таблю (картини): сексапилни жени, оръжия и деца съжителстват в един и същи кадър, превръщайки се почти в артистични рамки, със символи и метафори, разказват изпълнения с противоречия и лицемерие сюжет на нашето време.

Прекъсване и ограничение срещу всяка една визуална условност, действията са свободни да изразяват и комуникират, свободни да бъдат интерпретирани и да се превърнат в мисъл.

Ротела, в стила на всичките си артистични и архитектурни творения, внушава отново нови гледни точки, които развенчават стари нрави, освобождават се от лицемерието и стават, посредством изкуството, съобщение, заявление, известие, повик.

Един емоционален процес, който започва от истинското и се отразява, вплитайки се, върху повече наративни нива на артистичните езици.

За да отбележи символичната сила на вечността през фотографията, артистът си поставя за цел да възбуди старата традиция чрез един креативен преход, провокиращ и непочтителен, изненадвайки със силния и директен сблъсък на нетипичната поезия, която се отразява върху една последователност от бъдещи размишления.

Критично и провокативно съобщение относно скандалите на съвремието, Фабио Ротела следва инстинкта си и удовлетворява ехото на своите мисли, разделяйки ги на работещи проблясъци, с помощта на техниките на фотографското изкуство, отличавайки реалните им вече избледнели форми, на демоните на секса и войната.

Огледало на една неотложност, която се изразява в основни въпроси относно смисъла на живота и неговите приоритети,  неговите ексцентрични и смели дела,  изживяват и разказват най-доброто и най-лошото от една квинтесенция видно създадена от антиподи, от край време обединени във вечността.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ким Кардашиян разкри какво наистина я...

Ким Кардашиян разбива дългия списък с неща, които търси...

5-те най-успешни момчешки групи в света

1. Джонас Брадърс Jonas Brothers, момчешка група,...

Няма коментари към тази новина !