Лолова от Домашен арест обожава скандали

07.12.2011 11:45 | Видян 3125 пъти | Гласували 1

Лолова от Домашен арест обожава скандали

"За първи път участвам в скандал и много ми харесва. Дори се радвам, че има скандал, защото казват, че нямало лоша РЕКЛАМА, а скандалът продава". Това забавно изявление даде Татяна Лолова, когато името й бе замесено в тайфуна, разразил се покрай финансирането, наградата на филмовия фест във Венеция и другите подробности около филма Сбогом, мамо на Мишел Бонев.
Тогава знаменитата актриса дори не подозираше, че на близо 78 години тя ще се окаже суперзвездата на бТВ. В такава я превърна сериалът Домашен арест, който постигна на премиерата си миналия четвъртък 1,7 милиона зрители – рекорден рейтинг за цялата 2011 година.


В Къщата на тъщата, както хората наричат тв поредицата, тя играе не себе си, а своята майка. Навремето старата украинка изгонила Танечка от вкъщи, защото двете не преставали да се карат. Изобщо не й мигнало окото, че щерката е само ученичка. Тя се подслонила при леля си, като никога повече

не погледнала своята майка

Нито пък продумала на родителката си. Лолова погребала като тийнейджърка своя баща. Детската драма сложила своя отпечатък върху целия неин съзнателен живот.
Същият е и случаят на Мишел Бонев, която именно заради сходната съдба на Таня я взема в главната роля на филма си Сбогом, мамо. Който разказва точно за тежки отношения майка-дъщеря.
За Лолова всяко зло е за добро и така цял живот. Гонят я от вкъщи – влиза във ВИТИЗ. Разтрогва първия си несполучлив брак – прави втори прекрасен. Все я режат на кастинги за италиански филми – Мишел я взема в главната роля.

И така се озовава на червения килим

не къде да е, а на най-стария и един от двата най-престижни кинофестивала в света – този във Венеция. Там никоя друга българска звезда не се е разхождала преди това.
"Минах по червения килим. От Венеция не си купих нищо, освен един италиански сладолед за 20 евро, който не изядох. Но си купих настроение и обич от там", споделя Лолова и допълва, че е вложила цялото си можене в драматичната роля във филма.
Освен за Мишел, говори с обич и за Юлиян Вергов, който по думите й е много хубав и освен това

играе много хубаво, но още не го знае

Лолова лети и втори път за Италия, този път за Рим, за премиерата на филма. "От летището до центъра по целия път имаше афиши с прекрасния профил на Мишел. В киносалона беше пълно с италианци. Казах няколко думи на италиански - така ми дойде", разказва актрисата.
Но не всичко в живота й са цветя и рози. На три пъти Лолова се чувства на косъм от смъртта. И трите пъти обаче звездата от комедийния сериал Домашен арест се справя с предизвикателствата.
Преди време получила толкова силен пристъп на кашлица по време на спектакъл, че чак почнала да се задушава. Колегите й веднага я откарали в „Пирогов”, където лекарите установили, че причина за проблема е доброкачествен

туморен израстък в гърлото

на актрисата. Препоръчали й спешна хирургична намеса, но бившата прима на Сатирата със сълзи на очи ги помолила да отложат с някой и друг ден операцията. Тя се страхувала да не изгуби гласа си, а имала доста ангажименти. В крайна сметка интервенцията била извършена от елитни специалисти и Лолова се чувствала като нова.
Татяна Лолова е имала и други доста сериозни здравословни проблеми. Първият я връхлита малко след 70-ия й юбилей през 2004 г. От прекомерно за възрастта си натоварване тя спукала язва и получила остра анемия. Прилошавало й на сцената, но стискала зъби. В един момент обаче ситуацията станала критична.
Лолова започнала да се превива от непоносими болки и изгубила съзнание. В Пирогов я настанили в реанимацията, защото се нуждаела веднага от животоспасяващо преливане кръв. Като не им хрумнало кого друг, докторите привикали на помощ Стоянка Мутафова и Георги Калоянчев.

Разкрачена между живота и смъртта

Таня обаче не пожелала кръвта на прочутите си колеги. Категорично се възпротивила и на идеята да влеят в организма й „млада мъжка кръв” от някой неизвестен ром.
 Вторият сакатлък, който едва не коствал живота на Лолова, се случил по време на продължителен гастрол на Сатирата в Източна Германия и бившия Съветски съюз. По онова време звездата на комедията  не близвала алкохол, организмът й бил чист и затова дори няколко грама я натаралянквали. Естествено, немските и съветските й колеги добре се погрижили в това отношение. По тяхно настояване след всяко представление Татяна трябвало

да гаврътне на екс няколко големи

питиета, което е страшно изпитание за организма на трезвеника. За да не се цепи от колектива и да не се покаже по-долу от другите, актрисата безразсъдно и с лекота обръщала чаша след чаша.
Само след 10-ина дни обаче алкохолният маратон я ударил страховито. След поредната почерпушка тя едва се довлякла хотелската си стая, където усетила, че се вцепенява, а подът се люлеел като при силен земетръс. Случката се разиграла в арменската столица Ереван. Местният коняк Арарат – един от безспорните луксове на соца, я опиянил дотолкова, че

се наложило да викат Бърза помощ

Таня се правела на ударена като обяснявала, че кашля много и сигурно е тръшната от грип, докато лекарката не я питала право куме, та в очи много ли пие. „Ами непрекъснато!”, отвърнала, срам не срам, нашата актриса. Лекарката я предупредила, че ще се опита да й помогне, но не гарантира прибиране на звездата в България. Положението й било наистина тежко. След като й наложила рязко спиране на алкохола и цигарите, арменката успяла криво – ляво да вдигне мощната дама на крака.
Оттогава Лолова няма друг порок, освен постоянния домашен арест редом с Калоянчев. Навремето любимецът на Тодор Живков и Стоянка Мутафова, с която 55 години са приятелки и съперници на сцената и екрана, я уредили в престижната си кооперация в Лозенец. После Татяна с Калата оставили апартаментите край Кръста на децата, а сами се пренесли в артблок от соцтип край Зала Универсиада.
“Никога не сме били любовници, а кажи-речи цял живот изкарахме под един покрив”, майтапи се дамата, която самата Стоянка Мутафова определя като европейска актриса.
 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Няма коментари към тази новина !