Ваня Стамболова атлет №1 на годината

07.12.2011 11:15 | Видян 4121 пъти

Ваня Стамболова атлет №1 на годината

За втора поредна година и общо за трети път в кариерата си Ваня Стамболова стана атлет №1 на България. 28-годишната варненка спечели анкетата на списание Атлетика само с 5 точки преднина пред Ивет Лалова.
Двете финалистки от световното първенство в Даегу логично заформиха люта битка за първото място и съвсем според очакванията разликата между тях бе минимална.

През сезона Ваня Стамболова спечели шесто място в света на 400 метра с препятствия и четвърто място на Евро 2011 на 400 метра, което се проведе в зала. Тя постави и нов национален рекорд на 400 метра с препятствия (53,68 сек) в Рабат, като това й върхово постижение й отрежда пето място в световната ранглиста за сезона.

Ваня, която е европейска шампионка от Гьотеборг 2006, стана и първа на 400 метра, на 400 метра с препятствия и 4х400 метра във втора дивизия на европейското отборно първенство, както и балканска шампионка в двете бягания на една обиколка - гладко и с препятствия. В анкетата на списание Атлетика тя събра общо 20 първи места, срещу 15 на Ивет Лалова.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Няма коментари към тази новина !