Партията на Путин с мнозинство

06.12.2011 14:30 | Видян 2164 пъти

Партията на Путин с мнозинство

Управляващата партия Единна Русия има абсолютно мнозинство в руския парламент Държавна дума. Това сочат резултатите от почти 100% от преброяването на гласовете от вота, който се проведе в неделя. Партията на премиера Владимир Путин ще разполага с 238 депутати от 450 местния парламент, което е със 77 места по-малко от досегашното положение.

Като подкрепа Единна Русия получи малко под 50% от всички подадени гласове, но при разпределението на гласовете на партиите, които не са прескочили изборната бариера, те получават допълнителни места. Според преброените 96% от протоколите Единна Русия печели 49,54% от гласовете, следвана от Комунистическата партия на Русия – 19,16%, популистката Справедлива Русия – 13,22%, а крайно-националистическата Либерално-демократична партия (ЛДПР) – 11,22%. Партията Яблоко на ветерана в политиката Григорий Явлински остана на пето място с 3,3% и не можа да прескочи бариерата за влизане.
Единна Русия няма да може сама да прокара конституционни промени, за които са необходими 300 гласа в Думата.

„Управляващата власт ще трябва да търси партньори“, коментира в. Комерсант.
„Въз основа на тези резултати ще можем да гарантираме стабилното развитие на страната ни“, заяви министър-председателят.

59-годишният Владимир Путин възнамерява да се завърне на стария си пост в Кремъл като държавен глава. На негово място като премиер се очаква стане сегашният президент Дмитрий Медведев.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Бащата и братът на Ергенката Надежда...

Бащата на Надежда Вишева, която стана финалистка в...

Отиде си най-старата жена в Гърция,...

Най-възрастната жена в Гърция е починала на 119-годишна...

Няма коментари към тази новина !