Елтън Джон: Хората, които осъждат болните от СПИН, са фашисти

02.12.2011 09:40 | Видян 2086 пъти

Елтън Джон: Хората, които осъждат болните от СПИН, са фашисти

Британската поп звезда Елтън Джон нарече „фашисти и идиоти“ хората, които продължават да осъждат болните от СПИН, като призова правителствата да продължат да финансират борбата с болестта.

Елтън Джон бе в Сидни, за да отбележи вчерашния Световен ден за борба със СПИН, но подчерта, че правителствата не трябва да свалят гарда. По данни на ООН, 34 милиона души по света живеят с болестта. Той заяви, че сме на крачка от овладяването на болестта, но ако правителствата спрат финансирането, тя ще започне да се разраства отново.

Елтън Джон, който е омъжен за партньора си Дейвид Фърниш, заяви, че светът трябва да води нова война, за да „събере средствата, необходими наистина да убие болестта веднъж и завинаги“; но това няма да се случи, ако не се премахне стигмата върху болните. „Това вече не е болест на гейовете. Това е световна болест, която засяга всички“, подчерта певецът, който основа през 1992 Фондацията на Елтън Джон за борба със СПИН. От създаването си, тя е събрала над 200 милиона долара.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Бащата и братът на Ергенката Надежда...

Бащата на Надежда Вишева, която стана финалистка в...

Отиде си най-старата жена в Гърция,...

Най-възрастната жена в Гърция е починала на 119-годишна...

Няма коментари към тази новина !