Пол Анка с концерт в НДК

04.11.2011 18:00 | Видян 1648 пъти

Пол Анка с концерт в НДК

Довечера зала 1 на НДК ще посрещне феновете на Пол Анка, за да се случи един от най-чаканите концерти за тази година.

Пол Анка е роден в Отава. Бащата на музиканта пък е продавал сандвичи срещу сградата на канадския парламент. За самия Пол става очевидно с какво ще се занимава в бъдеще още от ранна детска възраст.

На 10 годишна възраст той умело имитира Джони Рей, като първата му публична изява е пред група копачи на канавки недалеч от дома му. На 13 години той сформира трио с двама свои съученици наречено Bobbysoxers, като с изпълненията си те печелят до 15 долара на вечер. Когато е на 15 години, Анка има постоянен ангажимент към нощен клуб.

Първата му издадена песен се казва Diana и се изкачва до първото място в САЩ през лятото на 1957 година. Пол се превръща в идол за тийнейджърите. Дори си прави пластична операция, за да изглежда повече като американец, отколкото като арабин.

Талантът на Пол се състои в умението да синтезира музиката, която е слушал или чувал през живота си, и да я смесва по такъв начин, че да допада на тийнейджърите.

В годините на своята музикална кариера Пол Анка участва и в още няколко филма. Той пише музика както за себе си, така и за други певци като например песента It Doesn`tMatter Anymore на Бъди Холи.

Източник: Всеки ден

Снимка: бта

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Жената на Домусчиев с Хилари, обръща...

Жената на Домусчиев с Хилари, обръща се "на ти" към нея:...

Българският филм Петя на моята Петя с...

Един от най-популярните български игрални филми за...

Няма коментари към тази новина !