Ангел Заберски и Живко Петров в „Два рояла без рояли” на сцената на Studio 5

03.11.2011 12:45 | Видян 2273 пъти

Ангел Заберски и Живко Петров в „Два рояла без рояли”  на сцената на Studio 5

Ангел Заберски и Живко Петров се събират отново, за да представят заедно един елегантен микс от джаз стандарти и класика. Утре- 4 ноември, петък, двамата джаз пианисти са замислили  една неповторима „нощ на роялите” в клуб Studio 5. „Два рояла без рояли” е музикалното предизвикателство, което двамата виртуозни пианисти отправят към почитателите на красивото джаз и класик звучене.

Тъй като в Studio 5 няма рояли, двамата маестро ще свирят на електрическите си синтезатори, затова е и закачката с името на импровизираното музикално събитие, по идея на Заберски.
 
Към тях ще се присъединят Борис Стаслев - бас и Христо Йоцов, барабани.
Двамата талантливи музиканти ще представят една красива програма, изпълнена през съвременния поглед на всеки един от тях, с включени произведения на Рахманинов, Едвард Григ, Моцарт, Петко Стайнов, Клод Дебюси, Джузепе Верди и други.

Музиката, която артистите ще подарят на столичната публика утре вечер, е виртуозен микс от класика и джаз, без приоритет на нито един от стиловете. Обикновеният слушател ще може да познае класическата пиеса и импровизационните умения на всеки един на сцената.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Няма коментари към тази новина !