Бинев изпрати Трише

20.10.2011 12:15 | Видян 2054 пъти

 Бинев изпрати Трише

Слави Бинев бе единственият български евродепутат, който бе поканен на Церемонията, бележеща края на мандата на Жан-Клод Трише начело на Европейската централна банка (ЕЦБ),  Поканата бе както признание за работата на евродепутатът ни в Комисията по икономически и парични въпроси в Европейския парламент, така и за това, че той е дългогодишен представител на бизнеса показал умения за практическо решаване на икономически и бизнес задачи.

Почетни гости на церемонията бяха германският канцлер Ангела Меркел, председателят на Европейската комисия (ЕК) Жозе Мануел Барозу, президентът на Европейския съвет Херман Ван Ромпой, председателят на Еврогрупата Жан-Клод Юнкер, президентът на ЕП Йежи Бузек, бившият френски президент Валери Жискар Д`Естен, бившия канцлер на Германия Хелмут Шмидт и наследникът на Трише Марио Драги, който в момента е управител на Италианската централна банка. Всички те произнесоха речи  в чест на Жан-Клод Трише като всяка една от тях допълваше и представяше изключителната самоличност на оттеглящия се след осем годишен мандат Президент.

Много са заслугите на Жан-Клод Трише, но както каза Президента Бузек „той оглави Европейската Централна Банка, когато Еврото беше "младо дете" и му помогна да порасне така че то да стане не само обща, но единна валута на Европейския Съюз”.

Ван Ромпой пък обърна внимание, че Трише много пъти се е озовавал в трудни ситуации и е водил Банката в неизвестни и опасни води, „но благодарение на своето чувство, силна аналитичност и практичност, той успя на много места, където други биха се провалили”.

Барозо определи Трише като човек с визия, човек на дейността, изиграл изключителна роля с осигуряването на стабилността на цените и фискалната дисциплина, давайки по този начин сила на Еврото, което е лицето на Европа.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Няма коментари към тази новина !