Звездата от "Под прикритие" снима игралния филм "Отрова за мишки"

17.10.2011 14:30 | Видян 3779 пъти

Звездата от

Младият актьор Бисер Маринов се превръща в новото лошо момче на родното кино. След като изигра запомняща се епизодична роля на наркодилър в крими сериала на БНТ „Под прикритие“, той е избран за главната роля в новия български игрален филм с работно заглавие „Отрова за мишки“, където ще играе шеф на банда от ъндърграунда. Героят му е наречен Гудата, а проектът е дебютен за игрално кино на режисьора Константин Буров. Оператор е Красимир Андонов, а продуцент Андрей Алтъпармаков от „Булфилм“. Ролите на аверите на Гудата са поверени на млади и талантливи актьори. Студентът на Ивайло Христов - Иван Панайотов вече е познат като Димо - годеникът на Вили Марковска в сериала на bTV „Столичани в повече“. Неговият герой се нарича Смока. Още един студент на известния актьор и режисьор Ивайло Христов – Николай Йовин пресъздава образа на Пламен. Четвъртият от бандата е Черньо – в ролята Петър Генков.

Сюжетът на лентата се развива в трудово-възпитателно училище (ТВУ). Започва в края на социализма и продължава в прехода към демократичните промени. Гудата, Смока и Черньо вече са сформирали своята банда, към която се присъединява и Пламен – хванат в кражба. След като навършва пълнолетие Гудата е изпратен в затвора. В началото на 90-те излиза от пандиза и отново събира крими отряда си от училище. Филмът проследява как се развиват приятелските им взаимоотношения и как използват ситуацията, за да забогатеят, но заради парите се изпокарват и разделят. Има и любовна интрига. Студентката на проф. Пламен Марков – Лора Декова влиза в ролята на Елена, виолончелистка, дъщерята на директора на ТВУ. Тя е оплетена в любовен триъгълник между Смока и Пламен. Първите 10 дни от снимачния процес вече са реализирани в недостроен блок в „Люлин 10“, а следващите локации са терени край София.

Бисер Маринов е роден на 27 ноември 1979 във Видин. Завършил е класа на проф. Димитрина Гюрова в НАТФИЗ през 2003. От 4 сезона играе на сцената на кюстендилския драматичен театър. Последната му премиера се състоя само преди две седмици – „Квартет за двама“ от Анатолий Крим с режисьор Владимир Петков, където си партнира с познатия от Сатиричния театър и „Шоуто на Канала“ Стефан Щерев – Чечо. С тази постановка преди броени дни участва в международен театрален фестивал в Куманово, Македония.

Преди това е играл в театрите в Габрово, Монтана, Добрич и Сливен. Има участия в множество чужди продукции, снимани у нас. Работил е с режисьора на „Октопод“ Луиджи Перели в „Дело по съвест“, с Уесли Снайпс в „Стрелецът“, с Иван Ничев - „Деца от восък“ с Арманта Санте и Даниел Бернхард. Освен в първия сезон на крими сериала на БНТ „Под прикритие“, се е разписал с участия и в сериалите „Стъклен дом“, „Тя и той“ и „Неочакван обрат“. Бисер бе част от екипа и на комедийното шоу „Нашенци“ и предаването „5400“ по TV7. Маринов участва и в още един нов игрален филм на режисьора Илия Костов, който се очаква да излезе скоро по кината – „Под дъгата“, където си партнира с легендата Досю Досев, Робърт Янакиев и фолкпевеца Кондьо. Участва в няколко хитови реклами на бирата „Ариана“, македонски джиесем оператор, „Петрол мобайл“, „Тойота“ и други. Премиерата на „Отрова за мишки“ се очаква през май 2012.


Снимка: А. Алтъпармаков - младши

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !