Фандъкова намалява уличните кучета наполовина

14.10.2011 09:45 | Видян 2057 пъти

Фандъкова намалява уличните кучета наполовина

„Предвиждаме броят на бездомните кучета да бъде свален наполовина. Това е възможно с изграждането на новите приюти, както и със засилена кастрация. Тази година за първи път влязохме в ромските квартали, където досега не бяха обработвани и кастрирани кучетата, както и в крайните градски райони, където има дворни кучета”, заяви кандидатът за кмет на София от ГЕРБ Йорданка Фандъкова на среща със симпатизанти от столичния квартал Надежда. Първата дама на столицата призна, че проблемът с бездомните кучета е един от най-бавно решимите в града. Фандъкова допълни, че общината има разработена програма за активно решаване на проблема за пет години.

Кандидатът на ГЕРБ посочи, че се предвижда да бъдат изградени 4 буферни паркинга в близост до метрото, един от които в Надежда, за да бъде преодолян проблемът с трафикът по улиците на столицата.
„Имаме и разработена наредба за осигуряване на паркирането в близост до болници и по-големи обществени сгради. Разширяваме синята зона в центъра, а където няма такава, ще има възможност да се разчертае и да се контролира паркирането, за да има повече места.

Ще бъдат изградени и подземни паркинги, но за това е необходимо време”, допълни тя.
Предвидена била и специална програма за ремонт и преасфалтиране на вътрешнокварталните тротоари и улици.

Накрая Йорданка Фандъкова обеща, че от догодина Общинската полиция ще се разшири и ще работи освен в централната част, и в кварталите на София, „за да има по-голяма сигурност в столицата“.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Коя трябва да е модел за подражание:...

Вляво: американският модел Кендъл Дженър по бански,...

Знам кой уби Тупак: Боксьорът Райън...

Миналият месец звездата на американския бокс Райън...

Няма коментари към тази новина !