Сара Чанг с концерт у нас

12.10.2011 11:45 | Видян 1187 пъти

Сара Чанг с концерт у нас

На 26 октомври в зала 1 на НДК „Фортисимо Фест 2011” ще срещне почитателите на класическата музика със световноизвестната цигуларка Сара Чанг. Концертът е под мотото „Огнени струни” .

Сара Чанг е призната в цял свят като една от най-великите цигуларки на нашето време. Кариерата й започва още в най-ранна детска възраст – едва на 8 години Сара Чанг изнася първия си концерт с Нюйоркската Филхармония. Следва бляскава кариера, продължаваща над две десетилетия, и десетки концерти със световноизвестни оркестри и диригенти.

Концертът на младата американска звезда в България е по покана на създателите на Фортисимо Фест – Максим Ешкенази и Фондация „Америка за България”. Сара Чанг сама е избрала произведението, което ще изпълни пред българската публика – Концерта за цигулка и оркестър на Сибелиус, предизвикателство за всеки виртуозен изпълнител.

Всички ценители, присъстващи на концерта на Сара Чанг, ще подкрепят със средствата от билетите си образователния проект “Фортисимо в клас”, в който ученици от начални училища се докосват до музиката по нетрадиционен начин.

Източник: vsekiden.com

Снимка: vsekiden.com

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Чужда компания придоби филм на Павел...

Вторият пълнометражен филм на Павел Г. Веснаков Windless...

По-полека с акция за 1 юни във В....

Проектът По-полека! Спаси живота си, не бързай на...

Няма коментари към тази новина !