Край на силния канабис в Холандия

10.10.2011 14:45 | Видян 2444 пъти

Край на силния канабис в Холандия

Коалиционното правителство на Холандия реши да забрани продажбата на силен канабис в кофи шоповете, предава Ройтерс. Изкуствено подсилената трева отива в категорията на наркотици като хероини и кокаин, гласят още правителствените разпоредби. Това прави употребата на силен канабис преследвана от закона.

Това поставя кофи шоповете в затруднена ситуация поради липсата на яснота точно какво се смята за силен канабис. Според представители на този вид бизнес въвеждането на постановлението ще бъде трудно, като се имат предвид законите за отглеждане.

Холандия е известна с либералните си политики за т.нар. меки наркотици. Холандски гражданин може да отглежда максимум пет растения канабис в дома си за лична употреба, но широкомащабното отглеждане и транспорт е престъпление.

Пионер в либералните политики за наркотиците, страната в последните години се отдръпва от тази своя толерантност, обявявайки планове през май да забрани достъп на туристите до кофи шоповете, които са популярни дестинации в градове като Амстердам. Това със сигурност ще се отрази на популярността на Амстердам като желана дестинация за туристите, които до този момент прииждат в Холандия именно защото тя е Меката на тревата.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Няма коментари към тази новина !