На 10 октомври посрещаме "Звездите на руската опера"

04.10.2011 13:00 | Видян 1261 пъти

На 10 октомври посрещаме

Концертът „Звезди на руската опера” ще се състои според първоначално подадената дата - 10.10.2011 г. /понеделник/, от 19.00 часа, в Държавен музикален и балетен център – София /на адрес бул. „Васил Левски” 100/.

В програмата на събитието ще се включи и солиста на Марийнския театър и заслужил артист на Русия Евгений Акимов /тенор/. Освен изявените солисти на Марийнския и Болшой театри – Анна Аглатова /сопрано/, Алексей Марков /баритон/, Екатерина Сергеева /мецосопрано/, от българска страна в събитието ще вземе участие оркестърът на Софийската филхармония, с главния й диригент Мартин Панталеев. Ще бъдат изпълнени арии от световната оперна класика като: „Риголето”, „Кармен”, „Травиата”, „Бал с маски”, „Евгений Онегин” и др.

Спектакълът е част от Дните на руската духовна култура в България и се реализира с подкрепата на Министерството на културата на Руската федерация и Министерство на културата на Република България.
Билетите за гала концерта все още могат да бъдат закупени на касите на НДК, на Държавен музикален и балетен център – София и на www.eventim.bg, на цени от 10 до 50 лв.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Няма коментари към тази новина !