Бой в съблекалнята на националния по баскет

14.09.2011 17:15 | Видян 1552 пъти

Бой в съблекалнята на националния по баскет

Скандал клати поредния български национален отбор. След простотиите при футболистите, волейболистите и волейболистките дойде ред и на друг спорт с топка – сега гръмна баскетболът.

Според няколко независими един от друг източници в съблекалнята на държавната гарнитура  е било взривоопасно по време на цялото европейско първенство в Клайпеда (Лит). Положението излязло извън контрол след загубата от Украйна, в която не ни достигнаха идиотските 4 точици, за да продължим в следващата фаза на шампионата на Стария континент, пише агенция БЛИЦ.
 
Главни действащи лица в екшъна били братята Деян и Калоян Иванови и Ърл Роуланд. Юмруците се размахали във въздуха, когато по-нахаканият от близнаците - Калоян, потърсил сметка от натурализирания американец защо не бил изиграл по друг начин конкретна ситуация от мача. Първоначално Роуланд си замълчал и продължил да се преоблича, без да му обръща внимание. Калоян обаче продължил с викове и ругатни, при това - надвесен над него. Нервите на плеймейкъра кипнали и той скочил на крака и опрял глава в брадичката на разярения българин. Янкито не му останал длъжен и също започнал да му се заканва. Роуланд му обяснил, че в отбора забележки могат да му се отправят единствено от треньорския щаб и след като до момента такива няма, значи изпълнява указанията на селекционера Росен Барчовски. Тогава в разпрата скочил и Деян. По традиция братята винаги се защитават ревностно и слепешката, без значение дали са прави или виновни.

Това се е случвало и назад в годините, откакто са в националния отбор на мъжете. Така Е Джей, както наричат гарда в тима, се озовал между двамата, които започнали да го побутват с ръце. Опитал да се освободи от хватката им, но тогава единият от варненците го цапардосал през лицето и белята станала. Последвала бърза реакция от страна на останалите им съотборници, част от които изпуснали екшъна, тъй като в този момент били под душа. Странната шумотевица, излизаща от нашата съблекалнята, шашнала и треньора Росен Барчовски, който също връхлетял да укротява страстите.

След инцидента последвала спешна вечерна сбирка в отбора с цел да се прецени как ще се процедира с побойниците. Имало предложение близнаците дори да бъдат качени на първия самолет към България и първенството да се доиграе първенството без тях. Това обаче отпаднало, но се появил друг доста по-притеснителен вариант – Е Джей, който бе най-добрият ни играч на европейското, обявил, че повече няма да стъпи в националния отбор.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Сребърният медалист от Евровизия 2024...

Baby Lasagna, който завърши втори на конкурса в Малмьо,...

Отиде си майката на Веско Маринов

Тази нощ е починала майката на обичания български...

Няма коментари към тази новина !