Детска градина за 2,8 млн. лв. в Младост

14.09.2011 13:30 | Видян 3354 пъти

Детска градина за  2,8 млн. лв. в Младост

Кметът на София Йорданка Фандъкова присъства на официалното откриване на сградата нова детска градина – Обединено детско заведение (ОДЗ) №19 Деница в ж.к. Младост-3 вчера, заедно със заместник-кмета с ресор Инвестиции и строителство Ирина Савина. Новата сграда е с обща разгъната застроена площ 2 443 кв.м. Тя е разположена на ул. Свето Преображение № 2. Изграден е и физкултурен салон и басейн.

„Още 6 детски градини трябва да бъдат завършени до края на годината в София“, заяви Фандъкова. По думите на кмета, за следващата годината се предвижда изграждането на още десет нови детски градини. „Най-предстояща е градината в Банкя, която е за четири групи. Предстои разширение на градина в кв. Драгалевци. Детската градина във кв. Волуяк е последната от програмата за пожароопасните градини, която се строи в момента и трябва да бъде завършена до края на годината”, каза кметът.

„Тази детска градина е на мястото на 19-то ОДЗ, която се ремонтира в момента, и ще бъде завършена след 4-5 месеца. Тогава можем да говорим за прием на още 180 деца, за да задоволим нуждите на родителите”, заяви Фандъкова. „Около 2,8 млн. лв. е инвестицията в тази детска градина”, допълни тя. За 3 години в кв. Младост са открити две нови детски градини и с направените разширения допълнително са приети 700 деца.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Разводът с Брад Пит съсипал здравето...

Близки на Анджелина Джоли се притесняват за...

Живият Нострадамус плаши с нова пандемия

Екстрасенс, известен като „Живият Нострадамус“,...

Няма коментари към тази новина !