Барселона четка Балъков

25.07.2011 11:40 | Видян 2095 пъти

Барселона четка Балъков

Легендата на българския футбол Красимир Балъков успя да се противопостави на европейския клубен шампион Барселона. Воденият от него Хайдук направи 0:0 срещу каталунците в контрола, която се игра на знаменития стадион Полюд в Сплит през 30 000 зрители. Мачът беше по повод 100-годишнината на хърватския гранд.

“Впечатлен съм от Балъков. Отборът му контраатакува бързо. Полузащитата работи добре, вижда се, че треньорът работи здраво. Той организира голям отбор и трябва да призная, че това беше добра проверка за нас. Липсваха ни някои играчи и не изглеждахме както по време на сезона, но съм доволен. Атмосферата беше страхотна. Пълен стадион, феновете аплодираха отбора си през цялото време и мисля, че Хайдук го чака много добър сезон. Пожелавам им го", каза треньорът на Барса Хосеп Гуардиола.

“Мисля, че направихме добра тактическа проверка, много добър тест преди мача със Сток Сити от Лига Европа. Момчетата играха организирано и дисциплинирано, правейки всичко, което искам от тях. Барселона е най-добрият отбор в света и сме доволни, че не загубихме от тях", коментира от своя страна Бала, който преди Хайдук водеше швейцарските Грасхопър, Санкт Гален и бургаския Черноморец.

Героят от САЩ'94 заслужи похвалите на всички от ръководството на хърватския гигант, които го засипаха с поздравления след края на двубоя. “Много съм доволен от Красимир Балъков, той е единственият чужденец, който в момента заслужава да води Хайдук. Той е страхотен човек и има качества, които трябва да бъдат ценени.

Убеден съм, че намерихме правилният човек”, каза предшественикът на Бала начело на Хайдук Горан Вучичевич, който навремето записа няколко мача и за Барселона. Президентът на хърватския клуб Хървойе Малеш също поздрави Балъков: “Този мач ще остане със златни букви в историята на Хайдук, браво на Красимир и футболистите.”

Треньорът на Барса Пеп Гуардиола не разчита на част от звездите начело с Лео Меси, Шави, Пуйол, Пике, не играха още Масчерано, Даниел Алвес и Адриано. На терена обаче бяха Виктор Валдес, Андрес Иниеста, Тиаго Алкантара, Сейду Кейта, Давид Вийя и Ибрахим Афелай.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ким Кардашиян разкри какво наистина я...

Ким Кардашиян разбива дългия списък с неща, които търси...

5-те най-успешни момчешки групи в света

1. Джонас Брадърс Jonas Brothers, момчешка група,...

Няма коментари към тази новина !