Хакери „убиха“ Мърдок

20.07.2011 12:00 | Видян 1577 пъти

Хакери „убиха“ Мърдок

Фалшиво съобщение за смъртта на могъщия вестникарски собственик Рупърт Мърдок в уебсайта на Sun потресе цяла Великобритания. Хакерската група Lulz Security е атакувала онлайн изданието, пускайки шокиращата лъжлива новина за потресаващия край на магната.

От таблоида бързо премахнаха информацията, че 80-годишният милиардер е бил намерен мъртъв в градината му, след поглъщане на веществото паладий. Оказа се, че всъщност посетителите на сайта са пренасочвани към акаунта на Lulz Security в социалната мрежа Twitter.

„Ние притежаваме News of the World – историята е просто фаза едно – очаквайте Lulz Security да се появят в следващите дни”, гласи съобщение на хакерската група.
Междувременно стана ясно, че е намерен мъртъв репортерът, разкрил аферата със скандалните подслушвания на News of the world. Тялото на Шон Хор е открито в дома му в Уотфорд, графство Хартфордшир. Именно Хор бе признал, че подслушването на телефони в News of the World е било използвано нашироко и дори е било насърчавано.

Скандалите около таблоида не свършват до тук. Само ден след като шефът на Скотланд Ярд Пол Стивънсън подаде оставка, бе последван и от друг висш служител на британската полиция Джон Йейтс.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Мога да кажа Не! на 12 езика. За...

Мога да кажа "Не!" на 12 езика. За жените това е...

Соня Йончева ще пее във Виенската...

"Нямам търпение да се обединим отново с Малкълм Мартино,...

Няма коментари към тази новина !