Фестивалът в Кан, показан извън Червения килим, на фотоизложба в София

08.07.2011 16:20 | Видян 2312 пъти

Фестивалът в Кан, показан извън Червения килим, на фотоизложба в София

8 юли 2011 г., София. 25 оригинални снимки показа днес на откриването на поредната си фотоизложба в Хилтън София PR експертът Максим Бехар. Заедно с актрисата Теодора Духовникова той бе специален гост на тазгодишния филмов фестивал в Кан и двамата минаха тържествено по легендарния Червен килим.

„Знам, че Кан обикновено се свързва с тази великолепна и неповторима церемония – преминаването по килима, но исках да покажа и другия, делничния живот, който тече в града по същото време. Той е не по-малко интересен, но често e трудноуловим или пренебрегван, затова и от телевизионния екран не може да бъде видян“, каза Максим Бехар.

На откриването дойдоха много официални лица, бизнесмени, приятели, колеги, медии. Американският посланик Джеймс Уорлик и директорът на Френския културен институт Давид Вайцман изразиха възхищението си от фотографиите и от тънкия усет на PR експерта да улавя детайли, които много рядко биха направили впечатление.

Фотосите, които ще бъдат изложени в Хилтън София до 17 юли, предизвикаха огромен интерес още при откриването на изложбата и част от тях вече са изкупени. Средствата ще бъдат предоставени на ученика от столичната Математическа гимназия Радко Котев, който след няколко месеца ще е студент по математика в Университета в Единбург. Единствен и първи в света той намери петото решение на Аполониевата задача. Начертаното от него решение Максим Бехар и Теодора Духовникова занесоха като специален подарък от България на тазгодишния директор на международното жури на фестивала Робърт де Ниро.

Това е пета авторска изложба на Максим Бехар през последните години. Досега той е организирал две изложби от любимите му Сейшели, чийто почетен консул е в България, от Финландия и от Швеция. Всички снимки от изложбите са разпродавани с благотворителна цел.

Максим Бехар и Теодора Духовникова бяха на фестивала в Кан по покана на Chivas Regal, който тази година бе негов основен партньор.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Не пуснаха Устата да снима на Радецки

Само за ден песента ,,Jackpot-a или БОТЕВ‘‘ предизвика...

Попътен вятър: Фото на деня

Попътен вятър: Фото на деня

Няма коментари към тази новина !