Петя Пеева: Хотел на Петя Славова ми дължи сума пари от 3 години

24.06.2011 16:40 | Видян 12192 пъти

Петя Пеева: Хотел на Петя Славова ми дължи сума пари от 3 години

Петя Пеева огласи по телевизия СКАТ проблем, за който Супер 19’ беше писал миналата година. Тогава, докато се бутаха рибарски къщи и кухнички на редови граждани по морето, единолигархичен обект без Акт 16 остана да си стърчи.

Не само това, ами беше тържествено открит. И, за капак, приемаше туристи. От централата на ДНСК потвърдиха това и подробно описаха по какви причини не е издаден актът. В контролната държавна служба се изненадаха от факта, че обектът бива експлоатиран без разрешение.

От Министерството на регионалното развитие пък добавиха, че има проблем и с неплащана концесионна такса за плажа на Виа Понтика. Тогава ставаше въпрос за шестцифрена сума. Тъкмо си мислехме или по-скоро се надявахме, че въпросът е намерил разумно решение – че всичко е уредено и узаконено, както подобава, когато Пеева предизвика нов шум около Виа Понтика.

Оказа се, че самотната майка е заплашена да остане на улицата, заради забавени вече с три години плащания по обекта. Тя е заложила апартамента си на кредит, за да може да довърши поръчката от Виа Понтика към нейната скромна строителна фирма. Само че положението й е малко като да чака “от умрял писмо”...

През седмицата звъняхме за коментар на завърналата се в България Петя Славова, тъй като Комплекс Виа Понтика фигурира на сайта на компанията й като част от нейната верига Феста. Тя не вдигна телефона си.

Свързахме се обаче с нейния юридически съветник и бивш министър на правосъдието в Тройната коалиция Меги Тачева. Доста изненадващо тя първо реагира нещо в смисъл “който има да взема пари от Виа Понтика, да си ги взема”, ако правилно сме чули. И ни предупреди строго да не пишем думи накриво.

По-подробен коментар обеща, след като на запис изгледа изисканото от нея, както се изрази, предаване От упор на морската телевизия СКАТ, което разбуни духовете.

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Не пуснаха Устата да снима на Радецки

Само за ден песента ,,Jackpot-a или БОТЕВ‘‘ предизвика...

Попътен вятър: Фото на деня

Попътен вятър: Фото на деня

Няма коментари към тази новина !