Актьорът Георги Стайков с нова българска футболна комедия

21.06.2011 14:30 | Видян 3489 пъти

Актьорът Георги Стайков с нова българска футболна комедия

След участието си в нашумелите филми „Мисия Лондон” и „ТИЛТ” актьорът Георги Стайков е подготвил за феновете си нова изненада, която той разкри в предаването „На инат” по Нова ТВ в понеделник вечерта. След като филмът „Вчера” го превърна в секс-символ на 80-тте, Стайков емигрира на Запад още в зората на демокрацията и живее извън България вече 20 години.

Със събуждането на българското кино обаче той се завърна на големия екран у нас и сега дори подготвя самостоятелен проект. Пред водещия Марк О’Селски той разказа, че в момента прави  филм – футболна комедия, която ще се казва „Дъ Дерби”. Той самият е съавтор на сценария, заедно с Христо Христов. „В комедията треторазрядните отбори „Трескавица” – Търговище и „Юнак” – Шумен се хвърлят в чутовна борба за мястото си в „Б” група.” – разказа Стайков в „На инат”. Актьорите щели да бъдат познати на всички лица, а една от ролите вече била специално написана за Фахрадин Фахрадинов, който навремето наистина е бил футболист в Търговище. Неговият герой щял да бъде романтичен и да преживее любовна история с героинята Мина, чийто баща Йордан се опитва да попречи на чувствата им. Сценарият е готов и в момента търся начини за частно финансиране на филма.” – заяви Георги Стайков.

Октомври месец се очаква да излезе още един филм с негово участие. Той се казва „Инкогнита” и е направен по мотиви от повестта „Бариерата” на Павел Вежинов. Във филма освен Георги Стайков, ще участват още Ива Гочева и Стефан Данаилов.

Стайков се пошегува пред анимационното магаре, че навремето именно Данаилов е бил причината той да емигрира в чужбина, защото си казал:  „Повече от Стефан Данаилов не мога да стана в България”.

Първоначално актьорът заживял в Лондон, но по-късно се преместил в Стокхолм. „В Швеция нещата ми тръгнаха след четвъртия месец. Там за разлика от много други страни човек може да се обади директно на режисьори и кастинг директори. Това направих и аз – обадих се, представих се, явих се на кастинг и го спечелих.” – разказа Стайков пред Марк. Георги живее в Швеция от десет години и има двойно гражданство, не се е отказал от българското.

„Швеция е една много уредена държава, чак ти става скучно, почти са построили комунизма. Така и не успях да свикна с факта, че шведите са прекалено организирани и структурирани. Даже и събиранията по приятелски се уреждат 2-3 седмици по-рано по телефона.” – оплака се актьорът, който обаче е женен за шведката Мириам – оперна певица от Кралската опера в Стокхолм, на която Георги предложил брак за 120 минути. Пред магарето на Нова ТВ той коментира смелото си решение така: „Според мен и три минути стигат, за да разбереш, дали един човек ти пасва.”

На изборите в Швеция Стайков гласувал за партията на пиратите, която дори успяла да вкара двама депутати в Европейския парламент. Причината да гласува доверие на „пиратите”, които се борят за реформи в закона за интелектуалната собственост, е идеята за която той лично се бори – един филм да струва по около две евро и всеки да може да си го гледа онлайн, когато поиска.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Няма коментари към тази новина !