Португалският певец Антонио Замбужо на една сцена с “Български гласове – Ангелите”

09.06.2011 11:20 | Видян 2035 пъти

Португалският певец Антонио Замбужо на една сцена с “Български гласове – Ангелите”

На 19 юни в столичната зала “България” от 19:30 ще се срещнат две култури -португалската и българската в специалната изява на талантливия португалски изпълнител Антонио Замбужо.
Съпроводен от музикантите Бернардо Куото - португалска китара, Жоао Баптиста да Луз Монтейро - кавакиньо  и  Рикардо Круз - контрабас, Антонио Замбужо ще ни отведе на романтично-меланхолично пътешествие с новия си албум Guia. Специалната изненада, подготвена от артиста е появата на сцена на българския хор “Български гласове -Ангелите” с диригент доц. Георги Петков. Заедно те ще изпълнят мелодията   Chamateia от предходния проект на певеца Outro Sentido.

Песента, която Антонио Замбужо ще изпълни съвместно със световноизвестния хор „Български гласове –Ангелите”, е акапелна в стил уърлд мюзик и е авторски аранжимент на Георги Петков. Записана е в Португалия по покана на Антонио през 2008 г. и е включена в най-успешния му албум. През 2009г.  певецът я представя пред публика заедно с „Български гласове –Ангелите” в съвместни концерти  на Азорските острови и Португалия. В град Бежа песента предизвиква истински фурор и е изпълнена на бис.

Красивите мелодии, чувствени интерпретации и топъл глас на Антонио Замбужо го нареждат сред авангарда на съвременните фадо изпълнители - с оригинална нова поезия и отличаващи се аранжименти. Той притежава уникален глас и стил и днес е най-известният млад португалски певец.
Освен че има музикално образование - учил е класическа китара и кларинет, той расте с музиката на своя роден край Алентежо - с типичното за този район на Южна Португали мъжко хорово пеене и влиянията, които то е придобило от съседна Северна Африка. 

Като се прибави към това и неутолимата му страст към джаза и бразилската музика, готовността му да експериментира при избора на инструментация, да прави неочаквани колаборации с артисти като българския хор “Български гласове – Ангелите”, както и с водещи бразилски и португалски певци, говорим за един артист, който разширява неимоверно хоризонта на традиционното фадо, като същевременно остава верен на корените.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Жената на Домусчиев с Хилари, обръща...

Жената на Домусчиев с Хилари, обръща се "на ти" към нея:...

Българският филм Петя на моята Петя с...

Един от най-популярните български игрални филми за...

Няма коментари към тази новина !