Премиерски удар със стик

17.05.2011 12:00 | Видян 3201 пъти

Премиерски удар със стик

Министър-председателят Бойко Борисов откри официално голф клуб Правец. Церемонията се проведе в клубната къща на игрището, като присъстваха над 150 души – официални лица, голфъри, гости от България и чужбина. В церемонията участваха и  министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, министърът на културата Вежди Рашидов, зам.-министърът на спорта Иван Ценов, областният управител на Софийска област Красимир Живков, кметовете на Правец и Етрополе.

Борисов преряза лентата в 18 часа с думите: „Добра инвестиция за 25 млн., 400 нови работни места. Това всичко е ДДС в държавата.” Премиерът направи символичния първи удар на шампионатното игрище. Домакините му поднесоха специален подарък голф обувки и чанта с клъбове.

На официалният старт на игрището, с напълно готови 18 дупки, клубна къща и академия, бяха и дизайнерът на трасето Питър Харадин и изпълнителен директор на Организацията на европейските професионални голф асоциации (PGAs of Europe) – Йън Рандъл. Той изтъкна, че голфът е игра за всички и е доживот. Мистър Рандъл беше впечатлен от мотото на голф клуб Правец - „Всеки може да играе”. Освен да вземе участие в първия турнир за игрището на 18 дупки, той имаше още една причина да посети голф клуба в Правец – да провери за последен път готовността на трасето да поеме европейския шампионат по голф за клубни професионалисти – едно от най-престижните събития в календара на PGAs of Europe, който ще се проведе между 27 и 30 септември 2011 г.
Голф игрище Правец е шампионатно с 18 дупки и пар 72 и отговаря на всички световни стандарти. В момента клубът се управлява от международната компания Braemar Golf – St Andrews, която менажира голф проекти по целия свят.

На кратък брифинг преди официалното откриване изпълнителният директор на Тера тур Сервиз Лъчезар Тодоров благодари на всички участници в проекта. Той изтъкна 3 основни плюса за местността, в която се намира комплексът Правец голф & SPA – отваряне на работни места (около 50% от работещите в хотела са от Правец и околността), развитието на конферентен, SPA и голф туризъм, както и увеличаването на приходите в местната хазна с около 50%. За популяризирането на България като голф дестинация говори Кийт Хаслам (управляващ директор на Bremar Golf). Той обясни, че един голф клуб не може да направи България голф дестинация и затова Правец голф клуб ще работи със своите приятели от другите клубове.   

Питър Харадин сподели вълнението и нетърпението си да изпробва вече готовото игрище. „Много емоционален е моментът да знаеш, че след като си завършил проекта, върху който си работил, голфъри идват, за да играят на него. Много приятно се изненадах като разбрах, че за първия турнир на 18 дупки в неделя са се записали 132 души”, каза той.

Снимки: БТА

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !