Ивайло Захариев: Мразя да ме сравняват с Врачански

22.04.2011 09:00 | Видян 5567 пъти | Гласували 1

Ивайло Захариев: Мразя да ме сравняват с Врачански

Разкажете ни малко за Вас. Откога се занимавате с кино, в кои театрални постановки можем да Ви видим?
Още в НАТФИЗ почнаха да ме канят в курсови работи студенти от Kинофакултета. От там се запали любовта ми към актьорската игра в различни филми. В момента няма конкретна постановка, в която да участвам, но подготвяме доста вълнуващ мюзикъл с една независима трупа. От следващия театрален сезон ще можем да я представим на публиката и се надяваме, че ще се възприеме добре от публиката.

Как спечелихте ролята си в Под прикритие?
Имаше четири кастинга, които преминах. Няма много за разказване. Колкото до екипа, няма как да не съм доволен - работи се с позитивно отношение на високо професионално ниво и се внимава над детайлите. Митовски има голям опит и това вдига летвата за всички, които работим с него. Ако питаш дали е лесно - не знам, но със сигурност е добре дошло предизвикателство на старта на кариерата ми.

Неизбежно Ви сравняват с Калин Врачански. Това дразни ли Ви?
Честно казано-малко. Искам да изградя образа си на актьор самичък, а не покрай някой друг. Иначе Калин е много добър актьор и го уважавам. Нормално е да ме сравняват с Калин Врачански, но за състезание не може и дума да става, въпреки че съм фен на екшъна (смее се). Нямам намерение да повтарям ничий чужд успех. За мен е важно да изградя стабилна кариера и успехът ме интересува само и единствено от тази гледна точка. Признавам си, че славата не ми е самоцел.
Колкото до Стъклен дом, радвам се, че пожъна такъв успех, защото това обръща вниманието на зрителите към българските телевизионни продукции. Така неизменно расте и качеството на филмите и нуждата от повече нови лица. В такъв етап естествено е публиката да обогатява списъка си с любимци, а не да замества стари с нови.


Неотдавна беше представен филмът Номер едно с Ваше участие. Това ли беше дебютът Ви в киното?
Имам няколко малки участия в различни продукции преди това. Но като истинско изграждане на роля, мога да кажа, че действително определям точно това заглавие като дебюта ми на екран.

Помагате на наркомани. Това не Ви ли натоварва психически?
В никакъв случай. За тези хора съм като месия. Млади момчета и момичета, които чакат някой да им обърне внимание. Тогава те се чувстват истински щастливи.
До каква степен сюжетът на Под прикритие е взаимстван от действителни истории от подземния свят у нас?! Това ли е реалността в България днес?!
Нямам преки наблюдения за подземния свят, а в медиите твърде много раздуват нещата. Опитваме се да напипаме реалността, без да я изопачаваме, но определено не визираме конкретни личности и събития.

Мислите ли, че Под прикритие може да върне позагубените позиции на БНТ в битката за рейтинг с другите ефирни телевизии?! Все пак Ви очаква конкуренция със сериали като Стъклен дом, Столичани в повече, предстои появата и на нови заглавия...
Българският зрител харесва криминални сериали. Това не е мое мнение. Самото наличие на толкова много чужди криминални филми по телевизията го доказва. И е време да има български продукции, които да задоволяват този интерес.

Очаква се да станете секс символ. Приятелката Ви как реагира?
(Смее се) Ами, вероятно й е приятно, че излиза със секс символ. Сега сериозно. Нямаме проблеми от това естество. Тя знае, че съм актьор и няма никаква ревност.

автор: Никола Шентов

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Имам много пари, защото плащам добри...

Аз не плащам добри заплати, защото имам много пари. Аз...

Ивет Лалова роди първото си дете

Лекоатлетката Ивет Лалова-Колио стана майка за първи...

Няма коментари към тази новина !