Люба Кулезич: Всички са се наговорили да натикат Бойко за президент

09.04.2011 09:00 | Видян 7380 пъти | Гласували 1

Люба Кулезич: Всички са се наговорили да натикат Бойко за президент

Промени ли Ви философията на Таро? Даде ли Ви нов поглед към живота и съдбата?

Не. Каква философия? Това са карти. Прочетох книгата на Кристин Димитрова – Магията на картите Таро. Тя е изключително интересен автор и е написала книга, която разказва с необходимата доза скеч и ирония древната история на този вид карти, тези символи.

Затова ми станаха интересни. Още по-интересно ми е, че талант от типа на Кристин Димитрова не е известен.Но разни патки, Златки и прочие са известни. Направо знаменити. Това никакви карти Таро не могат да покажат. Или пък ще го покажат, но с най-ужасяващите си символи – Дявола, Падащата кула, които означават срещи с мошеници, катастрофи и катаклизми.

Така че картите Таро са само едно послание от съдбата. Те са като Имате поща – разказват ви нещо и вие трябва да го разгадаете. Как да разгадая чудото България, в която, както разбирам сега, българите изчезват със седем души на ден. Това какво Таро може да го разгадае!

Значи, според Вас, бъдещето на една страна не може да се предвижда с такива окултни методи?

Сериозно ли ми говорите? Животът поначало е мистерия. Той е чудо, което трябва да се пази, изучава и обича. В България мразим живота. Какви карти, какво Таро? Шегата не може да се превръща в истина, и обратното.

Аз мога да ви гледам на карти Таро и да ви казвам чудесни неща, но това няма да ви направи по-щастлива или талантлива, защото ние живеем в България. Окултното е, че  тук нищо не се случва по правилен начин. Всички знаят това, всички са тъжни, всички са унили и имат чувството, че нищо не става. Или почти всички, защото има някакви самодоволни лица, които казват: „Всички да умират, аз съм си ОК.“ Така че това е загадката – защо ние тук сме тъй нещастни? Защо се стопяваме? На пето място в света сме по изчезване!

Вие имате ли отговор за себе си защо сме толкова нещастни?

Имам много. Отговорът всъщност е верижен. Нещастни сме, защото не намираме смисъл да живеем. А не намираме смисъл, защото той е приватизиран от някакви хора, които излъгаха този нещастен, добър и страхлив народ, че ще има промени наистина.

Излъгаха го, ограбиха го и не получиха никакво наказание за това. В България всички са нещастни, защото знаят, че законите не работят, няма справедливост, съдебната система едва диша. Всички се чувстват предадени. Предаденият човек може ли да бъде щастлив?

Защо българите имат такъв голям интерес към картите Таро, астрологията, нумерологията?

Това е още от древни времена. Какво толкова страшно има?! Това е на ръба на шегата. Дори в моето съзнание. Освен това естествено е човек да се интересува, защото се чувства несигурен, уплашен и иска да знае какво го очаква – да бъде готов  и за доброто, и за бедата. Нормално е.

Тарото е много древен инструмент. Според Кристин Димитрова в тях е заключено и предадено през вековете древноегипетско знание. Може би това е плахо наследство от някакво огромно и дълбоко умение на човека да разпознава тайни, бъдещето, да чете по звездите. Може би сме загубили всичко това и по този начин се опитваме да се докоснем до старата си същност, която ни показва, че можем да бъдем пророци, жреци, да разпознаваме тайните на бъдещето. Защо не?

Вие до каква степен сте навлезли в мистерията на Таро?

Няма откъде да знам. Тука не дават класове за прослужено време. Някъде го подхвърлих и казах, че това ми е много интересно, чета, занимавам се, изучавам това.

А иначе много добре знам по себе си, че като нещо ми е интересно, мога с години да го оглеждам, да се занимавам с него и дори да придобия известни умения. Но до каква степен – не знам. То е на пристъпи. Веднъж нещата се подреждат – съдбата е добра и ти изпраща много стройни послания. Утре и тя нещо е кисела – кашля, киха и не е много благосклонна.

Страхувате ли се от лоши предсказания?

Не се страхувам. Страхувам се от лоши хора. Те са като лоши предсказания.И дори по-лоши от тях.

Интересувате ли се от астрология, нумерология?

Не. Нямам време за тези неща. Никой, който ви каже, че е нумеролог и астролог просто така, не му вярвайте. Астрологията е изключително сложна и трудоемка наука, която също е много древна. Всичко това, което някакви хора с компютри, които отгоре на всичко вземат за това добри пари, предвещават са някакви глупости. Изчисления и уеднаквяване на човеците, пъхане в обора на рождената дата.

Влияете ли се в ежедневието си от предсказания?

Не, абсурд. Изобщо не се влияя. Влияя се, само когато сама си гледам на моите карти Таро.

А познавате ли си?

Да. На себе си и на когото трябва, защото това наистина е много интересно. Но трябва да умееш да го разчиташ.

Знаете ли за някой роден политик, който също се доверява на предсказания – хороскопи, нумерология, карти Таро?

Политиците въобще не ме интересуват. Политиката ме интересува толкова, доколкото изключително нагло дирижира живота ни. Но не харесвам политиците и тяхното занимание. Не харесвам професията политик. Смятам я за една от най-диаболичните професии в света. Така че въобще не ме интересува какво правят те – дали ходят на кино, на театър, дали някой им гледа или не. Политиката за мен е необходимото зло. Не смятам политиците за звезди или за герои. Ако сред тях се открие някой, който е запазил човешкото си лице и морала си, съм готова да му се поклоня като на изключително човешко същество.

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Сребърният медалист от Евровизия 2024...

Baby Lasagna, който завърши втори на конкурса в Малмьо,...

Отиде си майката на Веско Маринов

Тази нощ е починала майката на обичания български...

Няма коментари към тази новина !