Български дизайнер е част от арт проекта “Art of Beyond”

17.03.2011 15:00 | Видян 2107 пъти | Гласували 1

Български дизайнер е част от арт проекта “Art of Beyond”

Специален бар-инсталация беше открит в Лондон под надслов “Art of Beyond”, част от кампанията на Ballantine`s 12, продукт от портфолиото на най-продаваното уиски в Европа, Ballantine`s. Вдъхновение “отвъд” са открили шестима световни дизайнери, сред които е и българинът Йово Божиновски.

Барът беше създаден, за да предаде истинска емоция в сърцата. Чрез многопластовото изживяване при пиенето на качествен скоч можете да откриете повече, отколкото е видимо на пръв поглед за окото.

Барът на Ballantine`s 12 е симбиоза още от вдъхновението на швейцареца Ролф Сакс, аржентинеца Луис Галюси, поляка Оскар Зита, англичанина Лий Брум и французите Creatmosphere. Всеки от тях е изпълнил отделен елемент от атмосферата и интериора на Ballantine`s 12 бара.

Люис Галюси е архитект и интериорен дизайнер, който е направил стените и светлинните ефекти. Creatmosphere са визуални артисти, които са организирали осветлението в различни цветове. Оскар Зита, известен със своята технология за обработка на стомана, е автор на специалните ледени кубчета от метал, които изглеждат флуидни и леки. Българинът Йово Божиновски, архитект и интериорен дизайнер, се е вдъхновил за подовата настилка на бара, която е излята във формата на карта на Шотландия.

Лий Брум пък е създал колекция от столове, наподобяващи разполовена и обърната наопаки чаша за уиски. Швейцарецът Ролф Сакс пък е автор на всички чаши и стъкларии за сервирането на ексклузивните Ballantine`s 12 коктейли.

Барът “Art of Beyond” беше представен в галерията Nettie Horn, в сърцето на артистичния Източен Лондон. 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Велико Минков е биологичен баща на...

Велико Минков е баща на малкото дете на Габриела Славова...

Устата с патриотична песен за Гергьовден

Устата пуска новия си сингъл навръх Гергьовден, когато...

Няма коментари към тази новина !