Paul Ritch и Mihalis Safras за първи път в България на 12 март

10.03.2011 09:30 | Видян 2169 пъти

Paul Ritch и Mihalis Safras за първи път в България на 12 март

Липсващият Елемент в новaта история на родната клубна сцена бe открит от Метрополис. Столицата вече може да се похвали с истински голям ъндърграунд клуб,  разположен буквално в недрата на Националният Дворец на Културата на ниво -1 в подлеза срещу фонтаните, с мега дансинг и титанична саунд система. Само бърз поглед през мартенската програма на клуба и ти става ясно, че в София се случва нещо ново, необходимо и определено точно навреме за зажаднелият за свежи и нови имена нощен клубен живот.

В оставащите три уйкенда на месеца в клуб Eлемент по покана на Метрополис ще направят българският си дебют 4 от най-актуалнитe и желани денс продуценти през последните години. М_nus aгентите на Richie Hawtin – Heartthrob и Fabrizio Maurizi са запазили датата 26 за култовият си берлински минимал звук, a на 19 софийската парти агитка ще чуе за първи път Butch.  Предстоящата събота - 12 март пък категорично обещава да се превърне в истинска техно нирвана 2в1 с един от най-продуктивните артисти на модерният денс саунд Mihalis Safras и live aкта на парижанинът Paul Ritch.

През последнитe две години името на френският диджей и продуцент се носи като ехо от единият до другият край на Земята, a продукцията му заредена с чист адреналин и характернo мощно, хармонично и дийп техно разтърсва ежегодно не един или два култови фестивала  и редовно звучи в елитарни клубове като  Berghain (Berlin), Fuse (Brussels), The End (London), Cocoon Club (Frankfurt) и Womb, Tokyo (Japan). Безцеремонeн, енергичeн и пронизващ саунд e запазената марка и на собственият му лейбъл Quartz Rec, който още с първото си издание «Split EP Part1 и хита му Walk the Line (2008) го издига на първите 2 позиции по продажби в Beatport достигайки над 11 000 downloads. Само година по-късно фаворитът на  Hawtin, Аdam Beyer, Sven Vath, Dubfire, Davide Squillace и Аnja Schneider е номиниран от бийт портала за Най-добър техно артист. Освен за собственият си лейбъл Paul Ritch издава за топ лейбълите Drumcode, Wagon Repair, Get Physical, SCI + TEC Digital Audio, BPitch Control и SOMA.  Бомбастичните траковете с които всички го помним са Murder, Evil Laff, Split The Line, Sombrero…списъкът е дълъг и през последните две лета ги слушамхе в сетoвете на не един  гост в България.

Синоним на модерната тек данс музика е и дискографията на вторият дебютант пред българска публика Мihalis Safras сочен за един от най-продуктивните артисти на електронната сцена. «Tехно комбиниращо твърдите и фънки линии на груви минимала» - така описва продукцията си самият Safras издавал за колосални лейбъли като Trapez, Great Stuff, BPitch Control, Harthouse и Zenit, чиито парчета влезнаха в чартовете на гореспоменатите величия Vath, Hawtin, Beyer и Villalobos. Привърженикът на Детройските перкусив ритми родом от Атина през последните години категорично се издигна до един от най-добрите гръцки диджеи стигнали с новаторският си покриващ широк стилов спектър саунд до елитни дансинги като Berghain(GER), Fabrik(UK), Bahrein(AR)  и Yellow(JP).

Paul Ritch и Mihalis Safras ще звучат тази събота за първи път в новият клуб Element на Метрополис в централният подлез на НДК с българският съпорт на DJ Steven, Miss
Lidiya и  Ziggy.  Билети на предварителна цена от 15 лв могат да се купят ексклузивно в мрежата на Еventim, входът на място е 20 лв.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Разводът с Брад Пит съсипал здравето...

Близки на Анджелина Джоли се притесняват за...

Живият Нострадамус плаши с нова пандемия

Екстрасенс, известен като „Живият Нострадамус“,...

Няма коментари към тази новина !