Спират рекламите на цигари

09.03.2011 17:30 | Видян 2490 пъти

Спират рекламите на цигари

До две години да се забранят всички форми на реклама на тютюневите изделия, предвижда проектът на Национална програма за ограничаване на тютюнопушенето в България за 2011-2015 г. на Здравното министерство.

За да се реализира планът, Министерският съвет трябва да си каже тежката дума.
Едни от мерките, които трябва да се вземат, са забраната за излагане на цигари или други подобни изделия, както и техни изображения в магазините и лавките. В плана се предвижда тютюневите изделия да започнат да се продават само в специализирани магазини. Друга мярка е и ограничаването на пушенето в българските филми и предавания, които се правят. Производителите на цигари пък ще трябва да отчитат какви средства дават за реклама пред обществото, освен това няма да могат да спонсорират социални дейности.

До една година се очаква да се изготви и законодателството за въвеждане на пълната забрана за пушене на закрити обществени места. Целта е така да се намали и пасивното пушене. През следващата година ще се забрани производството на играчки, предмети, закуски и лакомства във формата на цигари или други тютюневи изделия.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Цар Борис кара теснолинейката за...

Интересен факт е, че първият „шофьор“ на уникалната...

7-те най-велики римски императори в...

1. Октавиан Август Октавиан Август (Август...

Няма коментари към тази новина !