Близкия изток не е най-опасното място в момента

02.03.2011 09:30 | Видян 3289 пъти

Близкия изток не е най-опасното място в момента

Евродепутатът Слави Бинев се завърна от мисия в Шри Ланка, където заедно със свои колеги от ЕП делегацията за връзки с Азия проведоха редица срещи с местните правителствени авторитети.

Освен столицата Коломбо, делегатите посетиха и североизточната част на страната, където от скоро е обявено примирие между правителството и така наречените тамилски тигри. Секретарят на отбраната на Шри Ланка и брат на президента на страната Готабая Раджапаксе обсъди с делегатите проблемите, пред които страната е изправена. Бинев подчерта, че е от изключителна важност да се разбере кой е в основата на проблема и по този начин ще е по-лесно за правителството да се пребори с безредиците.

При посещението си в Джафна делегатите имаха възможност да посетят болница, в която се лекуват пострадали от не обезопасени мини на територията на Североизточна Шри Ланка, както и посетиха училище , в което най-важния урок за малчуганите е за това как да не стъпят върху мина. „ Има цели учебници и схеми за това как децата да избягват опасните места” сподели евродепутатът и добави „Докато ние в Европа учим децата си как да ядът шоколад тук учат малчуганите как да оцелеят”.

Делегатите посетиха и все още не обезопасено минно поле, където заедно със сапьорите проследиха технологията за обезвреждане на мините.
Буквално от 35 градусовата жега на Шри Ланка Бинев се включи в организацията на първото честване на 3-ти март в Европарламента.

Вечерта на Баба Марта в най-красивата зала на Европарламента "Йехуди Менухин" Бинев и българските му колеги от всички политически сили ще се съберат за честване на 3 март. Водещ на церемонията ще е Мария Илиева.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Райна съблазнява от Ямайка

Фолкпевицата Райна отново пътешества по света. Този път...

Няма коментари към тази новина !