PET SHOP BOYS написаха музиката за балет по приказка на Ханс Кристиян Андерсен!

07.02.2011 12:40 | Видян 1969 пъти

PET SHOP BOYS написаха музиката за балет по приказка на Ханс Кристиян Андерсен!

"The Most Incredible Thing" е една от последните истории, написани от световно известния датски автор и разказвач, Ханс Кристиян Андерсен (1805-1875).

Според Тина Нунали, преводач на английски на Андерсеновите приказки (Fairy Tales; Penguin Books 2004), "The Most Incredible Thing" е вдъхновена от Франко-Пруската война от 1870 и предишни войни между Прусия и Дания. Творбите на Андерсен имат голяма популярност в Прусия, а той обожава германското изкуство и култура, но се потиска от милитаризма в страната. Андерсен пише в дневника си следното: „Гибелта, насилието, забвението и смъртта ме чакат...Измъчвам се от напрежението на политическите събития...Сърцето ми се къса!”

В окупираната от нацисти Дания през Втората Световна война историята е публикувана отново от лидерите на Датската съпротива, за които тя е като притча за надеждата и победата на доброто над злото.

Биографът на Андерсен Джаки Вулшлагер пише в своето въведение към Приказки: "В своята тревога за бъдещето на ценностите на цивилизацията в един променящ се свят Андерсен е един от нас...Битката между културата и агресията, изглежда, е извън времето.”

Pet Shop Boys получават предложението "The Most Incredible Thing" да стане основа на нов балет в Лондон през 2007 от приятел, тогава директор на Кралския балет, Иван Путров, който пита Нийл Тенант дали Pet Shop Boys биха приели да напишат музиката. Случайно, няколко дни по-късно Крис Лоуи казва на Нийл Тенант, че "The Most Incredible Thing" би станал чудесен наратив за балет и, вдъхновени от съвпадението, те се заемат с проекта. Следващата година Хавиер Де Фрутос е избран за хореограф, а Матю Дънстър пише сценария за балета, наричайки го „карта за музиката”. Тенант и Лоуи композират по-голямата част от Първо действие през есента на 2008, а останалата част през 2010. След което се свързват със Свен Хелбиг да създаде оркестрациите и в края на 2010 всичко е записано в Полша с Wrocław Score Orchestra, с диригент Доминик Уилър.

Първите изпълнения на "The Most Incredible Thing" ще бъдат в Sadler's Wells от 17-26 март 2011. През 2012 се планира и турне на балета.


Траклист:

CD1

ACT ONE
1. Prologue
2. The grind
3. The challenge
4. Help me
5. Risk
6. Physical jerks
7. The competition
8. The meeting

ACT TWO
9. The clock 1/2/3
10. The clock 4/5/6
11. The clock 7/8/9
12. The clock 10/11/12
13. The winner
14. Destruction

CD2

ACT THREE
1. Back to the grind
2. The miracle - Ceremony
3. The miracle - Revolution
4. The miracle - Resurrection
5. The miracle - Colour and light
6. The miracle - The meeting (reprise)
7. The wedding

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Мъж разказа какво е преживяването на...

Запален пътешественик хвърли светлина върху това какво...

Транс жената Джесика Алвес се...

Джесика Алвес е на лов за любов и разкри, че е...

Няма коментари към тази новина !