"Бургас и морето" с нов регламент

19.04.2008 09:00 | Видян 4836 пъти | Гласували 2

Вчера в Бургас анонсираха промените в предстоящото издание на най-стария съществуващ фестивал за забавна песен. Освен нов регламент, нововъведение ще бъде журито и наградният фонд. Уникалният конкурс ще се състои на 1 и 2 август в Бургас под патронажа на кметската управа. Ръководството на конкурса ще бъде в ръцете на Организационен комитет, под почетното председателство на Стефан Диомов.

Целта на конкурса е създаване и популяризиране на нови български песни, затова от тази година фестивалът ще се провежда само в една категория – за най-хубава българска песен. В конкурса могат да участват всички български композитори, които в срок до 17.00 ч. на  6 май т.г. представят своите песни, като до финала ще бъдат допуснати само 12 от тях.  

Най-добрата песен ще бъде избрана едновременно от жури и чрез гласуване на публиката. Еднаквата тежест на вота на публиката и специалистите ще е гаранция за яснота и прозрачност и ще елиминира евентуални съмнения в избора на победител. Председател на журито ще бъде Виктор Чучков, а негови членове – Ангел Заберски-син, Тони Димитрова, Ясен Козев, Богдана Карадочева, Стефан Димитров.

С 193 000 лв. ще подкрепи конкурса Бургаската община, а наградният фонд е рекорден за историята на фестивала. Победителят ще получи 25 000 лв. и заснемане на клип към песента, вторият – 15 000 лв., третият – 8 000 лв.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Мога да кажа Не! на 12 езика. За...

Мога да кажа "Не!" на 12 езика. За жените това е...

Соня Йончева ще пее във Виенската...

"Нямам търпение да се обединим отново с Малкълм Мартино,...

Няма коментари към тази новина !