Бойко към Ваньо в ново СРС:ЕГН-то рита топка с мене, върни го!

26.01.2011 17:00 | Видян 5145 пъти

Бойко към Ваньо в ново СРС:ЕГН-то рита топка с мене, върни го!

Нова флашка с разговори на премиера Бойко Борисов и шефа на Митниците Ваньо Танов огласиха от вестник Галерия на пресконференция вчера.
От тях става ясно, че този път министър-председателят не ходатайства за Мишо Бирата, а урежда свой приятел, с когото играе футбол. Момчето работело на Терминал 2 на аерогарата в София и било преместено, а премиерът настоява пред Танов да го възстановят на длъжността.

Ваньо Танов от своя страна звъни на шефа на митницата на Летище София Павел Манченко (брат на спортния директор на БНТ Методи Манченко) и предава поръчението. Манченко заявява, че ще го преместят още в понеделник.
В разговорите има и един комичен момент. Очевидно премиерът не се сеща точно за името на момчето, с което рита футбол, и изпраща на Танов като SMS неговото ЕГН.
Шефът на Митниците обаче си мисли, че това е телефонен номер и го набира. После се обажда на премиера и се оплаква, че кодът е сгрешен.

Зам.-главният редактор на Галерия Явор Дачков е категоричен, че новата порция записи са автентични. Уверение за това получил от висш представител на прокуратурата.
На звуковите файлове се чува и маркер, който се слага на всеки 2,5 секунди автоматично от системата за подслушване, за да не може записът да се манипулира.
От изданието получили флашката още в петък. Само че този път не била донесена от „човек с каскет“, а е  получена в пощенската кутия. "Получаваме ги, защото не се притесняваме да ги огласяваме", каза главният редактор на Галерия Кристина Патрашкова.
От разговорите става ясно, че „футболистчето“ е Николай Методиев Вучев.

Разговор 1

Ваньо Таньов – Бойко Борисов

Бойко Борисов: Ало!

Ваньо Танов: Ало!

ББ: Какво пра`иш, Танов?
ВТ: Нищо...пуснали сте ми съобщение, звъня на тоя номер, но ми пише, че е грешен кода...
ББ: Не бе, т`ва му е ЕГН-то бе, не мобилен.
ВТ: А-а-а...
ББ: Т`ва му е ЕГН-то. Т`ва е едно момче къде рита топката с мене бе, там от Аерогарата... И там на Манченко брат му, некъв Манченко бил, но той поне идва да рита с мене по обед, го преместил на друго место.
ВТ: Еми...ще го реша веднага.
ББ: Айде виж го и ми звънни!
ВТ: Добре!
ББ: Айде!

Разговор 2

Ваньо Танов – Павел Манченко

Павел Манченко: Да, моля!

Ваньо Танов: Ало, Манченко, здравей! Танов съм.

Манченко: Слушам. Добър вечер!
ВТ: Много късно сигурно ти звъня?
Манченко: Няма проблем.
ВТ: Николай Методиев Вучев имаш ли?
Манченко: Да, имам.
ВТ: Къде си го преместил?
Манченко: Ми, той е от тия ТЕЛК-аджиите мисля... При нас някъде в сградата, нямам спомен вече... Те нали са шестнайсет. Трябва да проверя точно. Или е в (не се разбира, но вероятно е някаква абревиатура като МК или МСА ) или е някъде. Какво да го пра`име?
ВТ: Рита футбол...
Манченко: (Смях) Така ли стана? Еми..., футболист човека.
ВТ: Да... а къде беше?
Манченко: Беше на терминала на пътниците. На Терминал 2.
ВТ: Тря`а да го връщаме на Терминал 2.
Манченко: Добре! Ще го върнем в понеделник.
ВТ: Пиши го в понеделник, като дойдеш...
Манченко: Добре! ОК, добре.
ВТ: Айде.
Манченко: Айде, приятна почивка!


Разговор 3

Ваньо Танов – Бойко Борисов

Ваньо Танов: Ало... Ало!

Бойко Борисов: Да?

ВТ: В понеделник ще го върне там.
ББ: Добре, благодарим много! Благодарим много! Айде!
ВТ: Айде!
 
"Записът е лош, разговорите са презаписани може би на лентов касетофон от компютър в ДАНС или в МВР", разясни Явор Дачков.
„Оказва се, че всеки „ТЕЛК-аджия“, който рита футбол с него по обед, може да си издейства някаква услуга“, посочи Явор Дачков,  който се възмути от „хъшлашкия тон“ на премиера в разговорите.
Приказките за заговор срещу правителството са абсолютно нелепи, коментира Явор Дачков. Правителството пада в заговор на собствената си глупост и корупция, подчерта той.
Теорията на Синята коалиция, че Георги Първанов заедно с Цвятко Цветков и Държавна сигурност организира тази атака, е лишена от смисъл, отбеляза още Дачков.
Според него премиерът третира подчинените си като свои "бодигардове от времето на СИК, казва кого ще закача и кого няма да закача".
От Галерия обявиха още, че са изпратили за експертиза в лаборатория в държава от ЕС оповестения запис на разговора между Бойко Борисов и Ваньо Танов за Мишо Бирата. Резултатите се очакват в петък. От изданието нарочно не разкриват коя е лабораторията, за да не се правят опити да й се влияе.

Снимка: БТА

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Няма коментари към тази новина !