Таня Боева записа дует с принца на арабските балади

26.01.2011 09:30 | Видян 5317 пъти | Гласували 1

Таня Боева записа дует с принца на арабските балади

Интересен и нечуван досега дует записа преди броени дни Таня Боева. Песента се казва “7elimt beki”/ „Мечтая за теб” и е пилотна към новия албум на популярния арабски изпълнител Само Заен. Английският вариант на заглавието – “I dream” излиза на пазара на 2 февруари и е жест към всички негови фенове за Деня на влюбените. 

Само Заен е роден в Сирия, но живее в Кайро. В арабския свят е наричан „принцът на баладите”. Той се свързва с Таня посредством техен общ фен от Южна Африка, който „поствал” на стената си във Facebook клипове на любимата си българска изпълнителка. Като ги чул, Само изпратил съобщение на звездата на „Ара мюзик” в социалната мрежа, което гласяло, че се е влюбил в тембъра на гласа й и обожава звученето и емоцията на изпълненията й, затова й предлага да се включи в заглавната песен към новия му албум.

Таня споделя: „Не се поколебах дори за секунда! Това е вълнуващо предизвикателство, пък и аз живея с музиката във всичките й измерения! Стана като в приказките – неочаквано и светкавично. Интересен е фактът, че Само пее куплетите на арабски, а аз припева на български. Това беше неговото желание. Попитах го дали не е по-добре моята партия да е на английски, но той беше категоричен, че именно изпълнението ми на родния ми език ще е много интересно за тамошната публика. Освен това изиска от мен да предам своето усещане на песента, без да се съобразявам с ориенталските музикални прийоми. Така че аз написах текста и подготвих моята част буквално за четири дни.  Мисля, че се получи прекрасен интернационален дует. Гласовете ни си паснаха идеално.”

“7elimt beki” - „Мечтая за теб” вече се промотира в арабския свят. Спокойно може да се каже, че принцът и принцесата на баладите се събраха, защото всеки, който познава творчеството на Таня Боева, знае колко чувствена е тя в лиричните си изпълнения. А новият й проект ще даде възможност на още около 13 милиона души да се запознаят с името и гласа й!

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !