Добри места за срещи по празниците

25.12.2010 09:00 | Видян 4324 пъти | Гласували 3

Добри места за срещи по празниците

Коледните празници, които въпреки официалните работни дни повечето от нас ще превърнат в приятна ваканция между 24 декември и 3 януари, са идеално време за срещи с приятели. Много често пренебрегваме близки заради претрупан график, а този период в края на годината е супер да наваксаме пропуснатото. Естествено София изобилства с чудесни класически кътчета за дълги сладки разговори на чаша кафе, чай или питие. Ето и три модни модни варианта с последните готини заведения в града, проверени лично от СЛАВА и препоръчвани от нас:

Lime

Лайм е последното хубаво място, на което се натъкнахме в милионния град. Работи от Никулден и вече има свой приятелски кръг. При последното ни посещение към него се присъедини тенисистката Маги Малеева със съпруга си. Младата майка и милионерка е известна екоактивистка и със сигурност много и е допаднала концепцията на заведението. Неговото меню хем е fast food, хем здравословен. Нека това не ви звучи като дървено желязо. Имайте предвид, че храната се приготвя на място от достатъчно реномирания в София Джун Йошида. Прибавете към това духовната храна във вид на красива библиотека, богато заредена в случай, че изчаквате някого, който се е забавил в задърстванията или заради липсата на места за паркиране около Графа. Именно на тази залиняла напоследък улица е разположено свежото място, което има амбицията да промени сивия пейзаж около църквата Св. Седмочисленици.

Внимание заслужават и нещата за пиене. Сигурно сте забравили кафето от джезве. Още по-вероятно е да не сте опитвали кафе с кардамон или капучино с дъх на пури. Е, и двете неща са в арсенала на Лайм. Ако си поръчате чай, ще останете супер приятно изненадани не само от разнообразието на интересни предложения, но също така, че той се сервира със специален жълт часовник. Вместо да гадаете кога ще бъде готов, за това ви известява будилникът със звънене. Тогава келнерът маха похлупака и ви оставя да се насладите на своята топла напитка.

Мнозина ще мечтаят концепцията да бъде развита във верига, както си е наумил собственикът. Тогава ще има достатъчно места, на които да можете да се отдавате на страстта си по сладкишите, без това да ви струва наддаване. защото Лайм предлага диетични десерти.
Не на последно място ще ви направи впечатление дизайнът. Сигурно духът ще ви заприлича на Brasserie от миналите хубави години. И има защо...

MaryLu

Марияна и Лучия са двете дами, чието общо име носи общата им сладкарница МариЛу. За онези, които обичат да ходят по ресторанти, достатъчно е да споменем, че се намира до легендарния Талисман. Сладкарницата е във френски стил и наистина е добро място за онези, които намират щастието в десертите. Те са домашно направени – от бонбоните до различните евроторти. На практика не можете да сбъркате, както показва нашия опит със сладкишите в МериЛу.

Любителите на чая, които стават все повече и не само заради върлуването на грипове и настинки, а заради модата, също ще останат доволни. И те като почитателите на кафето ще открият за себе си нов бранд, който е френски, носи името Мезон Ришар и не е разпространен у нас. За мъжката част от публиката интериорът може да се стори прекалено момичешки с всичките цветенца по стените, но със сигурност симпатичният и усмихнат дамски персонал ще даде на джентълмените куража да пристъпят в царството на сладкишите.

BarMe

Сигурно си спомняте добрия стар винобар във Военния клуб, но откъм Раковски. Добрият нов БарМи на негово място е достойно продължение на славната традиция. Духът и интериорът е брит, усещането е евро, а откакто вината се завърнаха зад бара, а човек може да си вземе и нещичко за хапване, посетителите видимо се увеличиха. Като за коледни празници, не е лошо човек да си вземе нещо като топъл шоколад с кокос, какъвто просто няма къде другаде да опитате с това качество. Поне не и в София. Пробвайте и чайовете на Алтхаус. Ако часът и компанията подобават, направо можете да се хвърлите към селекцията с уискита, която освен че е богата, със сигурност може да ви изненада с някой рядък бранд.  

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Кендъл Дженър гола в черно-бяло

Кендъл Дженър не остави много на въображението на своите...

Всичките 193 страни обиколи шефът на БТА

Директорът на БТА - Кири Вълчев, юрист, журналист,...

Няма коментари към тази новина !