Коледни звезди за Пирогов

29.11.2010 12:40 | Видян 2426 пъти

Коледни звезди за Пирогов

На 1 декември 2010 година, сряда, от 12.30 часа в Зимната градина на Гранд Хотел София ще стартира благотворителната коледната разпродажба на организация Мисис България. Тя е естествено продължение на благотворителната инициатива от миналата зима „Звездни елхи”.

Тази година обаче, освен елхи, звездите решиха да предложат и други уникални коледни подаръци, затова нарекоха новата празнична кампания „Коледни звезди”. Красавиците и техните приятели са приготвили коледни венци, кощници и други уникални подаръци, избаротени лично от тях. Сред изненадите на благотворителната разпродажба ще има бутилка вино, обсипана с камъни Сваровски, която ще бъде предложета на търг, талон за коледна вечеря с пуйка, приготвена от носителка на титлата „Мисис България” и още много сюрпризи. Освен известни носителки на короната Мисис България, в инициативата ще се включат и нови лица – любимци от поп и попфолк сцената, от телевизионния екран, спортисти.

Другото ново в благотворителната кампания „Коледни звезди 2010” е каузата, за която ще бъдат предназначените събраните средства - детската клиника по изгарияния в Пирогов. За съжаление по време на най-светлите празници, най-много деца стават жертва на злополуки и попадат именно там. Клиниката пък страда от  остър недостиг на консумативи, обезболяващи и различни други материали, нужни за спещната помощ на малките пациенти.

Както в други благотворителни инициативи, така и сега, ще има една Мисис България, която освен лице на кампанията, ще носи отговорността да контролира израсходването на средствата. Това ще бъде Мисис България 2007 Екатерина Дунева. След като лично се сблъска с проблемите на пострадалите деца в клиниката, тя стана инициатор за каузата на тазгодишната благотворителната мисия на „Коледни звезди 2010”. Мисия, която ще продължи през цялата следваща година, водена от Екатерина Дунева, като целта ще бъде да се помогне в цялостното обновяване на клиниката.

Екатерина Дунева поема щафетата от Мисис България 2008 Милена Шаркова, която в продължение на 2 години води браготворителните кампании за дома за деца „Катя Ванчева”  в село Широка Лъка. Само от благотворителната коледната разпродажба „Звездни елхи”, бяха осигурени средства за 10 нови креватчета, 7 килима, 10 пътеки и ново спално бельо за питомците на дома. 4 огромни чувала събраха нови топли пантофки, обувки и ботуши – различни за всяко дете, нови дрехи и други лични подаръци, които възпитаниците на дома, на вазраст от 5 до 15 години, си бяха поръчали на Дядо Коледа.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Инфлуенсър и модел разкри страхотни...

Инфлуенсърът и модел Кристи Рен не спира с горещите...

Божков излиза на свобода срещу 130...

Бизнесменът Васил Божков излиза на свобода срещу 130...

Няма коментари към тази новина !