Съдът: Когато Карбовки пише за някого “гъз”, “подъл”, “нечестен”, това не е обида

21.11.2010 09:00 | Видян 5588 пъти

Съдът: Когато Карбовки пише за някого “гъз”, “подъл”, “нечестен”, това не е обида

Освен по наказателни, съдът понякога издава странни решения и по ГРАЖДАНСКИ дела. Заради обидите в текст на Мартин Карбовски “гъз”, “подъл” и “нечестен”, отпечатани във водещ всекидневник и адресирани пряко към издателя на Супер 19’ и списание СЛАВА Борис Ангелов, авторът не само няма да бъде наказан, но и е оправдан.

“Ето такава е днес ситуацията – Лили Иванова има няколко биографии, писани от непознати и познати на нея хора. Последната такава е забранена от съда, автор е един човек, когото наричат Борето Гъзо. У нас писателите имат такива имена. Няма да се чудим защо има такъв прякор този човек. Той пуска в тъпото си списание биография на Лили Иванова, за да изкара някой лев по нечестния, подлия начин”, гласи милият текст.

Оставяме страна, че никой съд не е и не би могъл да забрани книга, така че тук става въпрос не само за обиди, но и за 100%-ова лъжа.

Но въпросният Карбовски, авторът на стихосбирката Недялко яде лайна в НДК (посветена на големия поет Недялко Йорданов) пак тези дни взе наградата Черноризец Храбър за журналистика.

Интересно и оригинално решение наистина. Но не и учудващо. Още помним как преди години същият приз отиде при журналист, който бе преразказал история, преписана от колеги от друг вестник, но дори не ги спомена, грабвайки незаслужено наградата.

Още по-интересно е отношението на съдия Пепа Тонева. Докато има “правници” като нея, съдът в България заслужено ще получава най-ниско одобрение от институциите. Дано не е взела някой лев за стимулирането на вулгарния език в българската преса, а просто толкова да й стига умът. И дано никога да не наричат “гъз”, “подъл”, “нечестен” и “тъп” нея или близките й хора, макар да не е обидно, а приятно за слушане и четене, ако се доверим на съдебното й решение.

Само напомняме, че заради думата “идиоти” по техен адрес тази седмица двама души от Дупница получиха справедливо възмездие в съда срещу единия брат Галев.

автор: Супер 19 '

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Тръмп би бомбардирал Москва и Пекин:...

Бившият президент на САЩ и настоящ кандидат на...

Politico: Байдън тайно е разрешил на...

Американският президент Джо Байдън тайно е разрешил на...

Няма коментари към тази новина !