Негово светейшество Шри Шри Рави Шанкар на четири очи само с архонт Бинев

18.11.2010 14:40 | Видян 2932 пъти

Негово светейшество Шри Шри Рави Шанкар на четири очи само с архонт Бинев

Евродепутатът и архонт на Българската православна църква Слави Бинев се включи в публична дискусия със световния гуру и основател на най-голямата неправителствена организация в света Негово светейшество  Шри Шри Рави Шанкар.

Негово светейшество Рави Шанкар е на посещение в Брюксел, където представи идеята на своята организация, чиято цел е да усъвършенства човека като личност и да му помогне да работи в полза на обществото. Гуруто придобива световна слава посредством близките си отношения с вече екс президента Буш и настоящия вице президент на САЩ Джо Байдън, с който Бинев се срещна по рано тази година. Премиера на Русия Путин, който не отдавна бе у нас също е сред най-приближените на духовния водач.

Шанкар проповядва "Изкуството да живееш” и „Изкуството на мира" и споделя, че „в света няма място за агресия и негативизъм”. Като екс шампион по таекуондо и човек в близки отношения с източния свят Бинев поиска мнението на гуруто за бойните изкуства и за изкуството на войната като идеология. „Аз считам, че извисяването на духовното върви ръка за ръка с телесното, защото  тялото е продължение на духа” – каза архонта. В отговор духовният лидер заяви, че напълно подкрепя източното схващане, че за да влезе в битка един воин, духът му трябва да бъде подготвен, фокусиран и успокоен, и че някой хора разбират само езика на агресията и в такива случаи философията на бойните изкуства е много поучителна.

По време на посещението си в ЕП Шри Шри Рави Шанкар пожела лична среща единствено с българския евродепутат Слави Бинев. Бинев е архонт на БПЦ и член на Екуменическата интергрупа към ЕП, а както самия Бинев подчерта в разговора на четири очи идеята на Екуменизма е за създаване на едно по-хуманно общество, възродило човешките си ценности. Двамата разменияха идеи за реализиране на хуманитарни проекти, които да изградят мостове между хората от различни религии и култури. "Вярвам, че обществото е като дете, развива се постоянно – от там идва необходимостта  религиите да се променят и адаптират към изискванията на обществото. Именно обединяването на обществото е една от идеите на Екуменизма" заяви Слави Бинев. Бинев сподели, че притчите от религиите, независимо дали са войнстващи или проповядват ЛЮБОВ, рационално са му помагали и в бизнеса и в живота.

По късно същия ден, в качеството си на член на монетарната комисия Бинев се срещна и с изпълнителния директор на Европейския департамент в Международния Валутен Фонд г-н Аджай Чопра. На срещата бяха обсъдени  резултатите от срещата на G20 в Сеул, където световните лидери се договориха за модернизиране на МВФ, който да отразява по-добре промените в световната икономика чрез по-голямо представяне на динамично развиващите се пазари и развиващите се страни. Акцент от срещата бяха методите по които ще се измерва как отделните страни членки изпълняват финансовата си политика. Според Бинев в различните държави-членки трябва да съществуват различни критерии за определяне. Реформата трябва да е динамична, но не еднозначна за всички страни.

Кризата не е понятие, кризата е живо същество и ако някой казва, че тя ще умре, вероятно не само не си разбира от работата, но и не вижда, че тя се проявява постоянно и на всякъде. Дали в Испания, дали в Ирландия, дори в добре възстановяща се Германия има трусове на кризата. Различни, в различни сфери, но ги има”, подчерта още Бинев.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Няма коментари към тази новина !