Седмица на отворените врати в Столичната община

26.10.2010 13:00 | Видян 1517 пъти

Седмица на отворените врати в Столичната община

"Нарекохме седмицата на отворените врати - София 2020: Чрез иновации към устойчиво развитите на София, защото вярваме, че въпреки сериозните усилия на нашия екип за решаване на ежедневните проблеми на града, не бива да забравяме за проектите на бъдещето“, заяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

„Краят на 2010 г. е времето, в което трябва да начертаем визията на София след 10 години, каза от своя страна общинар №1 Андрей Иванов. Затова трябва да кажем - в каква София искаме да живеем ние и нашите деца“,  Отговорите общинската администрация ще търси заедно с гражданите и заедно с тях ще работи за града, добави той.

Седмицата на отворените врати започна с идеите на децата как да изглежда българската столица след 10 години и ще завърши с идеите на възрастните каква е възможната стратегия София 2020.
Стартът на проявата бе даден вчера именно с изложбата - София 2020 през погледа на 8 и 18-годишните. Бяха представени най-добрите рисунки на деца от 105 СОУ, спечелили училищен конкурс.

Темата за тежкия трафик също не е подмината. Днес темата е – София – град за хората, не за автомобилите. В централния диспечерски пункт на Центъра за градска мобилност ще бъдат представени иновативни практики при управлението на градския транспорт.

В останалото време жителите на София могат да научат повече за историята на сградата на Столичната община на Московска 33, да посетят Централния диспечерски пункт на метрополитена, да се потопят в енергията на бъдещето и проектите на ученици от осем столични училища, да се „срещнат” с науката и бизнеса в столичния град по време на Европейския ден на предприемача.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Мечтата на Ас.Василев беше да стане...

Мечтата на Асен Василев беше да стане премиер, Христо...

Влюбих се в Ивана Тръмп: М. Бакалова

Мария Бакалова играе Ивана Тръмп в The Apprentice на Али...

Няма коментари към тази новина !